Σάββατο 27 Μαΐου 2023

Ο επικεφαλής της RAF προειδοποιεί ότι η Ρωσία «αποτελεί άμεση απειλή για το Ηνωμένο Βασίλειο» εάν ο Πούτιν χάσει τον πόλεμο στην Ουκρανία.

 Σάββατο 27 Μαΐου 2023, 10:35 π.μ.

Ο επικεφαλής της αεροπορίας, Sir Mike Wigston, λέει ότι η Ρωσία θα μπορούσε να εξαπολύσει επιθέσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο και τις χώρες του ΝΑΤΟ (Εικόνα: Getty Images)

Ένας από τους ανώτατους διοικητές της Βρετανίας εξέδωσε αυστηρή προειδοποίηση για τις συνέπειες που θα μπορούσαν να ακολουθήσουν εάν ο Βλαντιμίρ Πούτιν χάσει τον πόλεμο στην Ουκρανία .

Ο αρχιστρατάρχης της αεροπορίας, Sir Mike Wigston, λέει ότι η Ρωσία θα είναι «εκδικητική και βάναυση» στην ήττα και αποτελεί κίνδυνο για το Ηνωμένο Βασίλειο.

Ο ανώτερος αξιωματικός της Βασιλικής Πολεμικής Αεροπορίας προειδοποίησε ότι η ρωσική αεροπορία, το ναυτικό επιφανείας και η δύναμη των υποβρυχίων αποτελούν άμεση απειλή για τη Βρετανία και το ΝΑΤΟ και ότι είναι κάτι στο οποίο «πρέπει να επικεντρώσουμε το μυαλό μας».

Είπε στην Telegraph : «Όταν τελειώσει η σύγκρουση στην Ουκρανία και η Ουκρανία αποκαταστήσει τα σύνορά της, όπως πρέπει, θα έχουμε μια κατεστραμμένη, εκδικητική και βάναυση Ρωσία, της οποίας τα μέσα για να μας βλάψουν είναι μέσω αεροπορικής επίθεσης, επίθεσης με πυραύλους και επιθεσεις υπόγειες .

Ο Sir Mike προειδοποίησε επίσης ότι η απειλή της Ρωσίας δεν θα εγκαταλειφθεί - και θα μπορούσε ενδεχομένως να γίνει ακόμη χειρότερη - εάν ο Πούτιν εκδιωχθεί ως πρόεδρος της χώρας.

Ο 55χρονος έκανε τα σχόλια στην τελευταία του συνέντευξη ως αρχηγός του επιτελείου αεροπορίας προτού παραιτηθεί τον επόμενο μήνα μετά από τέσσερα χρόνια στον ρόλο. 

Η Ρωσία έχει διατυπώσει συνεχώς απειλές προς το Ηνωμένο Βασίλειο και άλλες δυτικές χώρες σχετικά με την υποστήριξή τους στην Ουκρανία και την προμήθεια όπλων για άμυνα έναντι της εισβολής. 

ΛΟΝΔΙΝΟ, ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ - 19 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ: (ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΤΙΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΤΟΥ ΗΒ ΕΩΣ 24 ΩΡΕΣ ΜΕΤΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΚΑΙ ΩΡΑ) Ο Αρχηγός Αεροπορίας, Sir Mike Wigston, Αρχηγός του Επιτελείου Αεροπορίας παρευρίσκεται στη Μάχη των Ευχαριστιών της Βρετανίας και της Υπηρεσίας των Ευχαριστιών στο Westniversary8 Abbey στις 19 Σεπτεμβρίου 2021 στο Λονδίνο, Αγγλία.  (Φωτογραφία Max Mumby/Indigo/Getty Images)
Ο σερ Μάικ Γουίγκστον παραιτείται από τον ρόλο του ως επικεφαλής του επιτελείου αεροπορίας μετά από τέσσερα χρόνια (Εικόνα: Getty Images)

Ενώ οι ηγέτες συναντήθηκαν στη σύνοδο κορυφής της G7 στην Ιαπωνία την περασμένη εβδομάδα, ο Ρώσος αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Alexander Gruskho, είπε ότι οι χώρες που προμηθεύουν την Ουκρανία με μαχητικά αεροσκάφη F-16 αναλαμβάνουν «κολοσσιακούς κινδύνους» .

Είπε στο ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Tass : «Μπορούμε να δούμε ότι οι δυτικές χώρες συνεχίζουν να εμμένουν σε ένα σενάριο κλιμάκωσης, το οποίο εγκυμονεί τεράστιους κινδύνους για αυτές.

https://metro.co.uk/2023/05/27/raf-chief-warns-russia-is-direct-threat-to-uk-if-putin-loses-war-18855044/

Ο Άγιος Νεκτάριος για τον Ελληνισμό: Το ΜΝΗΜΕΙΩΔΕΣ κείμενο.

  Ο Άγιος Νεκτάριος για τον Ελληνισμό:  Το ΜΝΗΜΕΙΩΔΕΣ κείμενο. ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ ΠΕΝΤΑΠΟΛΕΩΣ. Ἑλληνικὴ φιλοσοφία.  Δυὸ λέξεις· ἀλλὰ λέξεις...