Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2022

Ο Λουκασένκο βλέπει την ετοιμότητα των γειτονικών κρατών για πιθανή επίθεση κατά του Μινσκ . Σύμφωνα με τον Λευκορώσο πρόεδρο, αυτό πυροδότησε την απόφαση να δοκιμαστεί η δύναμη άμεσης αντίδρασης

 Ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο

ΜΙΝΣΚ, 22 Δεκεμβρίου. /TASS/. 

Ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο δήλωσε ότι παρατήρησε ότι οι γειτονικές χώρες είναι έτοιμες για πιθανή επίθεση εναντίον της δημοκρατίας.

"Δεν μπορούμε να αποκλείσουμε ότι μπορεί να εξαπολυθεί επιθετικότητα εναντίον της χώρας μας. 

Τουλάχιστον, βλέπουμε τέτοια ετοιμότητα από την πλευρά των γειτόνων μας. 

Γνωρίζουμε ποιος ωθεί <...> αυτούς ακριβώς τους γείτονες ώστε να δημιουργήσουν εντάσεις στα σύνορά μας », δήλωσε ο Λευκορώσος ηγέτης σε συνάντηση με τον στρατό και τις δυνάμεις ασφαλείας μετά τη δοκιμή του κρατικού συστήματος απόκρισης την Πέμπτη, σύμφωνα με το SB. Το ειδησεογραφικό πρακτορείο Belarus Today.

Σύμφωνα με τον Λευκορώσο πρόεδρο, αυτό πυροδότησε την απόφαση να δοκιμαστεί η δύναμη άμεσης αντίδρασης.

 "Ο στρατός μας έχει αυτό που λέγεται δυνάμεις άμεσης απόκρισης. Εάν κάτι απροσδόκητα [συμβεί], τότε αυτές οι δυνάμεις κατά τη διάρκεια μιας συγκεκριμένης χρονικής περιόδου τίθενται σε επιφυλακή και αποστέλλονται στον τόπο όπου υπάρχουν εντάσεις. 

Πήρα την απόφαση να δοκιμάσω αυτές τις δυνάμεις άμεσης αντίδρασης", ο Λουκασένκο εξήγησε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το δεύτερο μέρος της επιθεώρησης περιελάμβανε αντιτρομοκρατικές ενέργειες, ο πρόεδρος σημείωσε επίσης ότι αυτή δεν ήταν η αρμοδιότητα του στρατού αλλά της KGB που οργανώνει τέτοιες επιχειρήσεις και τις επιβλέπει με τα απαραίτητα μέσα και δυνάμεις.

 "Αυτή είναι η δεύτερη κατεύθυνση για την οποία εργάστηκε πρόσφατα. 

Μια αντιτρομοκρατική επιχείρηση και η ανάπτυξη των δυνάμεων άμεσης αντίδρασης σε περίπτωση ξαφνικής επίθεσης στο έδαφός μας. 

Υποτίθεται ότι έπρεπε να πάρουμε τον έλεγχο διαφόρων κατευθύνσεων και να βγούμε έξω.

 Οι τοποθεσίες ήταν Καθορίζεται πού θα αναπτυχθούν μονάδες, θα αναλάβουν δράση, θα ανακατακτήσουν και θα επιστρέψουν. Από σήμερα, αυτές οι επιχειρήσεις έχουν ολοκληρωθεί. 

Τόσο οι ένοπλες δυνάμεις, οι δυνάμεις των ειδικών επιχειρήσεων όσο και οι ειδικές μονάδες βρίσκονται στις μόνιμες θέσεις ανάπτυξής τους", είπε ο Λουκασένκο.

Στις 7 Δεκεμβρίου, η Κρατική Γραμματεία του Συμβουλίου Ασφαλείας της Λευκορωσίας ανέφερε την έναρξη επιθεώρησης του κρατικού συστήματος αντιμετώπισης τρομοκρατικών ενεργειών. 

Σημειώστε ότι κατά τη διάρκεια της επιθεώρησης σχεδιάστηκε να μετακινηθεί στρατιωτικός εξοπλισμός και προσωπικό από τις δυνάμεις εθνικής ασφάλειας, να περιοριστεί προσωρινά η κίνηση των κατοίκων και οι ιδιωτικές συγκοινωνίες κατά μήκος ορισμένων δημόσιων δρόμων και περιοχών και να χρησιμοποιηθούν προσομοιωμένοι καταστροφικοί παράγοντες για εκπαιδευτικούς σκοπούς.

https://tass.com/world/1554273

Ο Άγιος Νεκτάριος για τον Ελληνισμό: Το ΜΝΗΜΕΙΩΔΕΣ κείμενο.

  Ο Άγιος Νεκτάριος για τον Ελληνισμό:  Το ΜΝΗΜΕΙΩΔΕΣ κείμενο. ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ ΠΕΝΤΑΠΟΛΕΩΣ. Ἑλληνικὴ φιλοσοφία.  Δυὸ λέξεις· ἀλλὰ λέξεις...