ΛΕΥΙΤΙΚΟΝ 18 Απαγόρευση ανήθικων πράξεων. 21-Κανέναν από τους απογόνους σου δεν πρέπει να προσφέρεις θυσία στο Μολώχ, για να μη βεβηλώσεις έτσι το όνομα του Θεού σου. Εγώ είμαι ο Κύριος. .......
ΛΕΥΙΤΙΚΟΝ 18
Απαγόρευση ανήθικων πράξεων.
21-Κανέναν από τους απογόνους σου δεν πρέπει να προσφέρεις θυσία στο Μολώχ, για να μη βεβηλώσεις έτσι το όνομα του Θεού σου. Εγώ είμαι ο Κύριος. .......
ΛΕΥΙΤΙΚΟΝ 18
Απαγόρευση ανήθικων πράξεων
1-2 Ο Κύριος διέταξε το Μωυσή να πει στους Ισραηλίτες: «Εγώ είμαι ο Κύριος, ο Θεός σας.
3 Δεν πρέπει να τηρείτε τα έθιμα της Αιγύπτου, όπου ζούσατε κάποτε, ούτε τα έθιμα της Χαναάν, όπου θα σας οδηγήσω· δεν πρέπει να ζείτε σύμφωνα με τους νόμους εκείνων των λαών.
4 Θα τηρείτε τις δικές μου εντολές και θα εφαρμόζετε τους δικούς μου νόμους και σύμφωνα μ’ αυτούς θα ζείτε. Εγώ, ο Κύριος, είμαι ο Θεός σας.
5 Γι’ αυτό πρέπει να τηρείτε τους δικούς μου νόμους και τις δικές μου εντολές. Όποιος τις εφαρμόζει, αυτός θα ζήσει. Εγώ είμαι ο Κύριος.
6 »Κανένας σας δεν πρέπει να πλησιάζει τον εξ αίματος συγγενή του για να συνευρεθεί μαζί του. Εγώ είμαι ο Κύριος.
7 »Δε θα συνευρεθείς με τη μητέρα σου προσβάλλοντας έτσι την τιμή του πατέρα σου. Είναι μάνα σου και δεν επιτρέπεται να πλαγιάσεις μαζί της.
8 »Ούτε με άλλη γυναίκα του πατέρα σου επιτρέπεται να συνευρεθείς· ατιμάζεις έτσι τον πατέρα σου.
9 »Δε θα συνευρεθείς με αδερφή σου, θυγατέρα του πατέρα σου ή της μητέρας σου, είτε είναι ετεροθαλής είτε όχι. Δεν επιτρέπεται να πλαγιάσεις μαζί τους.
10 »Δεν επιτρέπεται να πλαγιάσεις με θυγατέρα του γιου σου ή της κόρης σου, γιατί έτσι ατιμάζεις τον εαυτό σου.
11 »Δεν επιτρέπεται να πλαγιάσεις με θυγατέρα μιας γυναίκας του πατέρα σου, αφού κι αυτή γεννήθηκε από τον πατέρα σου.
12-13 »Δεν επιτρέπεται να πλαγιάσεις με αδερφή του πατέρα σου ή αδερφή της μητέρας σου, γιατί είναι συγγενείς εξ αίματος του πατέρα σου και της μητέρας σου.
14 »Δεν επιτρέπεται να ατιμάσεις τον αδερφό του πατέρα σου· δεν θα πλαγιάσεις λοιπόν με τη γυναίκα του, γιατί είναι θεία σου.
15 »Δεν επιτρέπεται να πλαγιάσεις με τη νύφη σου, γιατί είναι γυναίκα του γιου σου.
16 »Δεν επιτρέπεται να συνευρεθείς με γυναίκα του αδερφού σου, γιατί έτσι ατιμάζεις τον αδερφό σου.
17 »Δεν επιτρέπεται να πλαγιάσεις με μια γυναίκα και με την κόρη της, ούτε με την εγγονή της από τον γιο της ή την κόρη της, γιατί είναι συγγενείς της εξ αίματος. Θα ήταν πράξη ανήθικη.
18 »Δεν επιτρέπεται να πάρεις, εκτός από τη γυναίκα σου, την αδερφή της για παλλακίδα και να πλαγιάσεις μαζί της, όσο η γυναίκα σου ζει.
19 »Δεν επιτρέπεται να πλησιάσεις γυναίκα που βρίσκεται στην έμμηνο ρύση της και να πλαγιάσεις μαζί της.
20 »Δεν πρέπει να πλαγιάσεις με τη γυναίκα ενός άλλου, γιατί έτσι θα γίνεις ακάθαρτος.
21 »Κανέναν από τους απογόνους σου δεν πρέπει να προσφέρεις θυσία στο Μολώχ, για να μη βεβηλώσεις έτσι το όνομα του Θεού σου. Εγώ είμαι ο Κύριος.
22 »Δεν πρέπει να πλαγιάσεις με άντρα όπως πλαγιάζεις με γυναίκα, είναι βδελυρό.
23 »Δεν επιτρέπεται να συνευρεθείς με κανένα ζώο, γιατί έτσι θα καταστείς ακάθαρτος· ούτε η γυναίκα πρέπει να πλησιάζει ζώο για να συνευρεθεί μαζί του, είναι αισχρό.
24 »Δεν πρέπει να μολύνεστε με καμιά απ’ αυτές τις πράξεις· με τέτοιες πράξεις μολύνθηκαν τα έθνη, αυτά που εγώ τα διώχνω από μπροστά σας.
25 Μ’ αυτές τις πράξεις μολύνθηκε η χώρα· γι’ αυτό θα την τιμωρήσω για την ανομία της και θα ξεράσει τους κατοίκους της.
26-27 Αυτοί που κατοικούσαν στη χώρα πριν από σας, τη μόλυναν με όλες αυτές τις βδελυρές πράξεις. Αλλά εσείς δεν πρέπει να κάνετε τα ίδια. Εσείς να τηρήσετε τους νόμους μου και τις εντολές μου, τόσο οι Ισραηλίτες όσο και οι ξένοι που ζουν μαζί σας.
28 Έτσι δεν θα σας ξεράσει η χώρα, όπως ξέρασε τα έθνη που ήταν εκεί πριν από σας, αφού δεν θα τη μολύνετε.
29 Όσοι διαπράττουν οποιαδήποτε απ’ αυτές τις βδελυρές πράξεις, όποιοι κι αν είναι αυτοί, θα αποκόπτονται από το λαό τους.
30 Να τηρείτε, λοιπόν, τις εντολές μου, και να μη μολύνεστε με καμιά βδελυρή πράξη απ’ αυτές που συνήθιζαν οι προηγούμενοί σας. Εγώ, ο Κύριος, είμαι ο Θεός σας».
- ΔΕΙΤΕ ΟΜΩΣ ΣΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΠΑΝΕ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΟΙ ΄΄ΕΦΕΥΡΕΤΕΣ΄΄ ΤΗΣ
΄΄ΝΕΑ ΕΠΟΧΗΣ΄΄ ΤΟΥ ΕΞΑΠΟΔΙΤΗ..
Η Νεα Εποχή της Παγκοσμιοποίησης και του Αντίχριστου ωριμάζει ταχύτατα!
(LifeSiteNews) - Μια ανακατασκευή του «θεού Moloch» που απαιτούσε θυσία παιδιών τοποθετήθηκε στην είσοδο του Κολοσσαίου στη Ρώμη ως μέρος μιας κοσμικής ιστορικής έκθεσης(?).
Η παρουσία του προκάλεσε την ιδιαίτερη ανησυχία στους καθολικούς, καθώς ανεγέρθηκε εννέα ημέρες πριν από τη Σύνοδο του Αμαζονίου και το επακόλουθο σκάνδαλο για το είδωλο Pachamama στο Βατικανό.
Το άγαλμα του Μολωχ, το οποίο λατρεύεται από τους Χαναναίους και τους Φοίνικες, αποτελεί μέρος μιας έκθεσης αφιερωμένης στον κάποτε μεγάλο αντίπαλο της Αρχαίας Ρώμης, της πόλης της Καρχηδόνας.
Η έκθεση με τίτλο Carthago: Ο Αθάνατος Μύθος ετρεχε
μέχρι τις 29 Μαρτίου 2020.
«Μια ανακατασκευή της φοβερής θεότητας Μολώχ, που συνδέεται με τις φοινικικές και καρταγίνικες θρησκείες και παρουσιάζεται στην ταινία Cabiria του 1914, θα τοποθετηθεί στην είσοδο του Κολοσσαίου για να καλωσορίσει τους επισκέπτες της έκθεσης, είχε δηλώσει το δελτίο τύπου για την έκθεση.
Το άγαλμα του Μολώχ ανεγέρθηκε εννέα ημέρες πριν από την έναρξη της Συνόδου του Αμαζονίου, η οποία μαστίζεται από διαμάχες μετά από μια τελετή στον Κήπο του Βατικανού, στην οποία συμμετείχε η θεά «Pachamama» που πραγματοποιήθηκε παρουσία του Πάπα Φραγκίσκου.
Κατά την τελετή οι παρευρισκόμενοι υποκρίθηκαν στα ξύλινα αγαλμάτια της θεάς της Νότιας Αμερικής. Κάποιοι Καθολικοί είναι απογοητευμένοι που ο θεός Μολόχ ανεγέρθηκε στην είσοδο του Κολοσσιαίου, ένα από τα πολλά αμφιθέατρα όπου οι Χριστιανοί βασανίστηκαν και εκτελέστηκαν.
"Ήμασταν πολύ ενθουσιασμένοι την ημέρα που αποφασίσαμε να πάμε στο Κολοσσιαίο", δήλωσε η Alexandra Clark στο LifeSiteNews.
Αυτή και η αδερφή της Tiffany ήθελαν να επισκεφθούν το μέρος του Χριστιανικού μαρτυρίου.
"Αλλά την στιγμή που φτάσαμε εκεί, το θέαμα ήταν φρικτό!
Μπροστά από την είσοδο ήταν το κολοσσιαίο άγαλμα του Μολώχ. Τοποθετήθηκε εκεί έτσι ώστε όλοι όσοι θέλουν να περάσουν θα έπρεπε να περάσουν μπροστά από αυτό ", συνέχισε...
Λεπτομέρεια του θεού Moloch, ο οποίος καλωσορίζει τους επισκέπτες του Κολοσσιαίου στη Ρώμη, στο "πλαίσιο έκθεσης" που ξεκίνησε
στις 27 Σεπτεμβρίου 2019.
Η εικόνα του Moloch βασίζεται σε μια παράσταση του δαίμονα που τρώει ένα παιδί και βρίσκεται στην ιταλική ταινία Cabiria του 1914.
Στην ταινία, το είδωλο του Μολώχ, το οποίο στεγάζεται σε ένα πνευματικό ναό, έχει ένα γιγάντιο φούρνο χαλκού στο στήθος του, στο οποίο ρίχνονται εκατοντάδες παιδιά.
Η Cabiria, η ηρωίδα της ταινίας, απειλείται από αυτή τη φοβερή μοίρα. Η παράσταση του ειδώλου στην ταινία έχει ιστορική βάση.
Τρεις αρχαίοι Έλληνες ιστορικοί μαρτυρούν ότι ήταν συνηθισμένο στην Καρχηδόνα να καίνε ζωντανά παιδιά ως προσφορά στη θεότητα, που ονόμασαν Baal ή Κρόνος που σύμφωνα με τον μύθο, έφαγε τα παιδιά του.
Ο Moloch αναφέρεται επίσης αρκετές φορές στο βιβλίο του Leviticus και απαγορεύεται στους Εβραίους να θυσιάσουν τα παιδιά τους στον Θεό. Εν τω μεταξύ,είναι αδιαμφισβήτητο ότι οι Χριστιανοί σφαγιάστηκαν στο Κολοσσιαίο . Πριν από το μαρτύριο του ο Άγιος Ιγνάτιος της Αντιόχειας έγραψε μια επιστολή γύρω στο 110 μ.Χ. περιγράφοντας την πιθανή μοίρα του .
Γράφω στις εκκλησίες και σε όλους αυτούς ότι θα πεθάνω με χαρά για τον Θεό. Σας ζητώ να μην δείξετε καλή καλοσύνη σε μένα. Επιτρέψτε μου να γίνω τροφή για άγρια ζώα, μέσω του οποίου θα ειναι το μέσω που θα μου δοθεί για να φτάσω στον Θεό. Είμαι το σιτάρι του Θεού και επιτρέψτε μου να ειμαι τροφή στα δόντια της άγριας φύσης, για να βρω τον καθαρό ψωμί του Χριστού.
Σύμφωνα με τον ιστορικό Ευσέβιο της Καισαρείας, ο Άγιος Ιγνάτιος σκοτώθηκε στην πραγματικότητα από άγρια ζώα στη Ρώμη.
Η Καρχηδόνα καταστράφηκε από τη Ρωμαϊκή Δημοκρατία το 146 π.Χ. κατά τη διάρκεια του Τρίτου Πουνικού Πολέμου, μετά από επανειλημμένες απαιτήσεις του Κάτων(Μάρκος Πόρκιος Κάτων). Ο Κάτων είχε δηλώσει "Delenda est Carthago", δηλαδή, η Καρχηδόνα πρέπει να καταστραφεί.
Σ,Σ - Η Καρχηδόνα είναι πόλη της σημερινης Τυνησίας.
Μολώχ είναι το βιβλικό όνομα ενός θεού των Καναανίτων που συνδέεται με την θυσία παίδων μέσω θεομηνίας ή πολέμου.
Στην ραβινική παράδοση ο θεός Μολώχ απεικονιζόταν μέσω ενός μπρούτζινου αγάλματος το οποίο με την χρήση πυρός θερμαινόταν και στο οποίο έριπταν τα θύματα.
Το όνομα Μολώχ χρησιμοποιήθηκε, συμβολικά στην Αγγλική Λογοτεχνία από τον Τζον Μίλτον στο έργο του "Χαμένος Παράδεισος" (1667) και στο έργο του Άλεν Γκίνσμπεργκ "Ουρλιαχτό", για να δείξει έναν άνθρωπο ή ένα αντικείμενο που απαιτεί ή αναζητά μια πολύ μεγάλη θυσία.