Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2021

H NEA TEXNOΛΟΓΙΑ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΟΥ ΝΟΥ - ΒΙΝΤΕΟ - ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ. ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ. https://rumble.com/vqtaq6-h-nea-texno-..html?fbclid=IwAR0D9_VlSotX9YYF2kvp9BPVqZSVKWdCM0OWSpyaAZi0vV1EHRz0jQpX5w0

 

H NEA TEXNOΛΟΓΙΑ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΟΥ ΝΟΥ - ΒΙΝΤΕΟ - ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ. 


ΤΣΙΠΑΚΙΑ - ΔΕΙΤΕ ΜΕ ΠΟΙΟΝ ΤΡΟΠΟ ΘΑ ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΟΥ ΝΟΥ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΜΕ ΝΕΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ .
DNA - Η ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΕΓΕΤΑΙ CRISPR που .είναι ένα ισχυρό εργαλείο για την επεξεργασία γονιδιωμάτων, που σημαίνει ότι επιτρέπει στους ερευνητές να αλλάζουν εύκολα τις αλληλουχίες DNA και να τροποποιούν τη λειτουργία των γονιδίων. 
Έχει πολλές πιθανές εφαρμογές, συμπεριλαμβανομένης της διόρθωσης γενετικών ελαττωμάτων, της θεραπείας και της πρόληψης της εξάπλωσης ασθενειών και της βελτίωσης της ανάπτυξης και της ανθεκτικότητας των καλλιεργειών.
 Ωστόσο, παρά την υπόσχεσή της, η τεχνολογία εγείρει επίσης ηθικούς προβληματισμούς.

ΒΡΑΒΕΙΟ ΝΟΜΠΕΛ 
- Βραβείο ΝΟΜΠΕΛ Jennifer DOUDNA: 
Το CRISPR είναι μια τεχνολογία για να ξαναγράψουμε τον "κώδικα ζωής"
Το σύστημα CRISPR / Cas9 είναι μια τεχνολογία ικανή να τροποποιεί ή να μεταβάλλει το DNA και τα γενετικά χαρακτηριστικά.

Το 2012, μετά από μακρά έρευνα, η Jennifer Doudna, μαζί με τη συνάδελφό της και επιστήμονα Emmanuelle Charpentier, ανέπτυξαν μια μεθοδολογία υψηλής ακρίβειας για γονιδιακές τροποποιήσεις.
Για την επιτυχία του εγχειρήματος, χρησιμοποιούνται συγκεκριμένες στρατηγικές της ανοσολογικής άμυνας των βακτηρίων, οι οποίες απενεργοποιούν τους ιούς κόβοντας το DNA τους με ένα είδος γενετικού ψαλιδιού.
Το ανοσοποιητικό σύστημα του Streptococcus λειτουργεί μέσω «τακτικών ενδιάμεσων μικρών παλινδρομικών επαναλήψεων» (CRISPR), κόβοντας το DNA των εχθρικών αντισωμάτων για να τα απενεργοποιήσει.
Εξ ου και η υπόθεση ότι το CRISPR-Cas9 θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για την τροποποίηση του γονιδιώματος των ζωντανών όντων, συμπεριλαμβανομένων των ανθρώπων.
Εξάγοντας και απλοποιώντας τα μοριακά συστατικά του γενετικού ψαλιδιού, κατάφερε να δημιουργήσει ένα εργαλείο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να κόψει οποιοδήποτε μόριο DNA σε μια προκαθορισμένη θέση.
Οι προσπάθειες τροποποίησης του γονιδιώματος είχαν μικρή επιτυχία στο παρελθόν, αλλά η τεχνολογία CRISPR έχει προσφέρει στο πεδίο της γενετικής επιστήμης μια γρήγορη και αποτελεσματική τεχνική με σχεδόν απεριόριστες δυνατότητες, όχι μόνο για βασική έρευνα αλλά και για θεραπεία και πρόληψη γενετικών ασθενειών.










































 ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ.