Σάββατο 25 Δεκεμβρίου 2021

ΕΠΙΦΥΣΗ Ή ΚΩΝΑΡΙΟ . Η επίφυση ή κωνάριο είναι ένας μικρός ενδοκρινής αδένας και βρίσκεται στο κέντρο του εγκεφάλου, κοντά στον υποθάλαμο. Η επίφυση είναι ο αδένας που παράγει την ορμόνη μελατονίνη. Η ορμόνη αυτή ελέγχει τους ρυθμούς του σώματος όπως ο ύπνος και η αφύπνιση και παίζει ρόλο στη σεξουαλική ανάπτυξη.

 ΕΠΙΦΥΣΗ Ή ΚΩΝΑΡΙΟ .

Η επίφυση ή κωνάριο είναι ένας μικρός ενδοκρινής αδένας και βρίσκεται στο κέντρο του εγκεφάλου, κοντά στον υποθάλαμο.

Η επίφυση είναι ο αδένας που παράγει την ορμόνη μελατονίνη.

Η ορμόνη αυτή ελέγχει τους ρυθμούς του σώματος όπως ο ύπνος και η αφύπνιση και παίζει ρόλο στη σεξουαλική ανάπτυξη.



Ο κιρκάδιος ή ημερονύκτιος ρυθμός αφορά τον κύκλο ύπνου και εγρήγορσης. 

Η έκφραση κιρκάδιος ρυθμός παράγεται από τις Λατινικές λέξεις, circa = γύρω και diem = ημέρα, δηλαδή ρυθμός στην διάρκεια της ημέρας. 

Είναι ο ρυθμός μεταβολής των ορμονών ενός οργανισμού κατά την διάρκεια ενός εικοσιτετραώρου, λέγεται και βιολογικό ρολόι. 

Νευρικές ώσεις από τον αμφιβληστροειδή χιτώνα του οφθαλμού φθάνουν στην επίφυση και επηρεάζουν την έκκριση μελατονίνης. 

Συγκεκριμένα, το σκοτάδι διεγείρει την έκκριση μελατονίνης, ενώ το φως την καταστέλλει.

 Η μελατονίνη επιταχύνει την επέλευση του ύπνου και έχει χρησιμοποιηθεί ακόμη και ως φάρμακο για την αντιμετώπιση της αϋπνίας.



ΕΠΙΦΥΣΗ Ή ΚΩΝΑΡΙΟ. 

H Επίφυση Είναι Ένας Αδένας Στο Κέντρο Προς Το Πίσω Μέρος Του Εγκεφάλου.

Ο Αδένας Αυτός Ονομάζεται Και «Κωνάριον» ( Αρχαία Ελλάδα) .

Διότι Μοιάζει Πάρα Πολύ Στο Σχημα Του, Με Κουκουνάρι…

Kαι φυσικά το κουκουνάρι ιστορικά συμβολίζει το λεγόμενο τρίτο μάτι…

Απόδειξη ότι οι εξουσιαστες  γνωρίζουν πολύ καλά τη σημασία της επίφυσης ή κωναρίου, το κωνάριο το  «δοξάζουν»  ακόμα και έξω απ’το Βατικανό.


Λετε να ειναι Τυχαίο; 

To κωνάριο που λέγεται και επίφυση  είναι ένας μικρός αδένας στον εγκέφαλο. Παράγει το παράγωγο της σεροτονίνης, τη λεγόμενη μελατονίνη, που είναι μια ορμόνη η οποία επηρεάζει τη διαμόρφωση ύπνου/εγρήγορσης, καθώς και τις εποχιακές λειτουργίες. 

Το σχήμα του θυμίζει κουκουνάρι (γι’αυτό λέγεται και κωνάριο) και βρίσκεται κοντά στο κέντρο του εγκεφάλου, ανάμεσα στα δύο ημισφαίρια, μέσα σε έναν θύλακα, στο σημείο που ενώνονται τα δύο θαλαμικά σώματα.


Η επίφυση   κάθε ανθρώπου, μπορεί να ενεργοποιηθεί ώστε να αντιλαμβάνεται συχνότητες του πνευματικού κόσμου και δίνει την αίσθηση της παντογνωσίας, μια θεϊκή ευφορία και την αίσθηση ότι είναι κανείς «ένα» με όλα τα γύρω του. 




Η καταστροφή της  Επίφυσης ( Pineal Gland) των σκλάβων για να παραμείνουν υποτακτικοί  υποτακτικοί  ειναι  γνωστή πρακτική για χιλιάδες χρόνια.

Σας θυμίζει τίποτα; 

Να μην γράψω τίποτα για Νανοσωματίδια και μου το σβήσει πάλι το Ρουφιάν Τεφτέρ....

Ο Άγιος Νεκτάριος για τον Ελληνισμό: Το ΜΝΗΜΕΙΩΔΕΣ κείμενο.

  Ο Άγιος Νεκτάριος για τον Ελληνισμό:  Το ΜΝΗΜΕΙΩΔΕΣ κείμενο. ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ ΠΕΝΤΑΠΟΛΕΩΣ. Ἑλληνικὴ φιλοσοφία.  Δυὸ λέξεις· ἀλλὰ λέξεις...