Δεν είναι μόνο η Μπίλντεμπεργκ: Δείτε τις πιο μυστικοπαθείς λέσχες στον κόσμο.
Συχνά, τα μέλη και οι διοργανωτές αυτών των λεσχών διατηρούν χαμηλό προφίλ, ενώ οι διαδικασίες ένταξης νέων μελών διέπονται από άκρα πολλές φορές μυστικότητα. Θέλετε να γίνετε μέλος σε κάποια από αυτές; Λοιπόν, όπως λένε σε αυτές τις περιπτώσεις, αν χρειάζεται να ρωτήσετε, τότε δεν μπορείτε να μπείτε.
Ελάτε, ωστόσο, να γνωρίσουμε ποιες είναι οι πιο μυστικοπαθείς λέσχες στον κόσμο!
1. THE BOHEMIAN CLUB
Η λέσχη «The Bohemian Club» είναι μία λέσχη κυρίων που ιδρύθηκε το 1872 στο Σαν Φρανσίσκο από μποέμ συγγραφείς, καλλιτέχνες και μουσικούς, όμως στη συνέχεια «άνοιξε» και έγιναν δεκτά και άτομα όπως ο Ρόναλντ Ρέηγκαν και Ρίτσαρντ Νίξον, καθώς και άλλοι πιο συντηρητικοί πολιτικοί και επιφανείς επιχειρηματίες . Φυσικά, η λίστα των σημερινών του μελών δεν είναι δημόσια.
Το επίσημο σύνθημα της λέσχης είναι «Οι υφάντρες αράχνες δεν έρχονται εδώ», ένας στίχος από το «Όνειρο Θερινής Νυκτός» του Σαίξπηρ, πράγμα που σημαίνει ότι τα μέλη της λέσχης καλούνται όταν την επισκέπτονται να αφήνουν τις δουλείες και τι έγνοιες τους στο σπίτι.
2. THE BELIZEAN GROVE
Η λέσχη «The Belizean Grove» έχει την έδρα της στη Νέα Υόρκη, όπου και ιδρύθηκε το 2001, και δέχεται μόνο γυναίκες και μόνο κατόπιν πρόσκλησης. Συνεδριάζει μία φορά τον χρόνο στην Μπελίζ ή σε άλλες τοποθεσίες στην Κεντρική Αμερική.
Όταν η λέσχη συνεδρίασε στην Κολομβία το 2011, οι New York Times περιέγραψαν την όλη διαδικασία ως «ένα είδος Illuminati του επιχειρηματικού και πολιτικού κόσμου». Η αποστολή τους, σύμφωνα με άρθρο, είναι να βάλουν μια γυναίκα στο Λευκό Οίκο.
3. THE YELLOWSTONE CLUB
Σε μία ιδιωτική έκταση 13.600 στρεμμάτων με εγκαταστάσεις σκι και γκολφ συναντιούνται τα μέλη της λέσχης «The Yellowstone Club». Σε άρθρο τους το 2009, οι New York Times ανέφεραν πως το ελάχιστο κόστος για να μπει κανείς στη λέσχη είναι 250.000 δολάρια, ενώ η ετήσια συνδρομή ανέρχεται στα 20.000 δολάρια.
Μεταξύ των μελών της λέσχης συμπεριλαμβάνονται οι: Dan Quayle, Jack Kemp, Peter Chernin, Steve Burke, καθώς επίσης και ο Μπιλ Γκέιτς.
4. Λέσχη Μπιλντερμπεργκ
Από το 1954, η Λέσχη Μπίλντερμπεργκ πραγματοποιεί μία τριήμερη ετήσια διάσκεψη μόνο κατόπιν πρόσκλησης και σε αυτή συμμετέχουν 120-150 ηγέτες και προσωπικότητες από τον χώρο της βιομηχανίας, τον χρηματιστηριακό κλάδο, την ακαδημαϊκή κοινότητα και τα μέσα ενημέρωσης. Τα δύο τρίτα των συμμετεχόντων προέρχονται από την Ευρώπη και οι υπόλοιποι προέρχεται από τις Ηνωμένες Πολιτείες.
Η σημερινή οργανωτική επιτροπή περιλαμβάνει μέλη από τη Microsoft, τη Goldman Sachs, τη Lazard, τη Alcoa, τη Deutsche Bank και την Airbus. Αξίζει να σημειωθεί, πως η Λέσχη Μπίλντερμπεργκ είναι αυτή που έχει γεννήσει τις περισσότερες ιστορίες σχετικά με τους σκοπούς και τη λειτουργία της, ενώ πολλοί υποψιάζονται πως είναι κάτι πολύ πιο σκοτεινό από ό,τι δείχνει.
5. The China Entrepreneur Club
Σε αυτή τη λέσχη συμμετέχουν τα 46 κορυφαία στελέχη επιχειρήσεων στην Κίνα, καθώς επίσης και πολιτικοί, ακαδημαϊκοί και εξέχουσες προσωπικότητες της χώρας. Ιδρύθηκε το 2006 και τα μέλη της λέσχης ταξιδεύουν και συμμετέχουν στις δραστηριότητές της από κοινού. Σύμφωνα με το BBC, νέα μέλη σπάνια γίνονται δεκτά.
6. Augusta National Golf Club
Περίπου 300 μέλη απαριθμεί η περίφημη «Augusta National Golf» λέσχη, η οποία ιδρύθηκε το 1933 και έχει γίνει γνωστή για την άκρα μυστικότητα κάτω από την οποία λειτουργεί και γίνονται δεκτά νέα μέλη. Μέχρι το 1990, δεν γίνονταν δεκτοί Αφροαμερικανοί, ενώ μόλις το 2012 άρχισαν να γίνονται δεκτές γυναίκες.
Η ετήσια συνδρομή ανέρχεται στα 10.000 δολάρια, αλλά και πάλι ισχύει μόνο κατόπιν πρόσκλησης. Μεταξύ των μελών της λέσχης είναι οι δισεκατομμυριούχοι Μπιλ Γκέιτς και Γουόρεν Μπάφετ, καθώς και δεκάδες άλλοι επιχειρηματίες, διευθύνοντες σύμβουλοι και τραπεζίτες, σύμφωνα με την εφημερίδα «The Independent».
7. Alfalfa Club
Ο πρώτος κανόνας της λέσχης «Alfalfa» είναι πως υπάρχει για να πραγματοποιεί ένα συμπόσιο μία φορά τον χρόνο. Το τελευταίο Σάββατο του Ιανουαρίου, περίπου 200 πολιτικοί και εξέχουσες προσωπικότητες του επιχειρηματικού κόσμου συγκεντρώνονται για να δειπνήσουν και να συζητήσουν θέματα που τους αφορούν.
Μέχρι το 1993, οι γυναίκες δεν γίνονταν δεκτές στη λέσχη, ενώ μόλις τη δεκαετία του ’70 επετράπη η είσοδος σε Αφροαμερικανούς. Το πρώτο συμπόσιο της λέσχης πραγματοποιήθηκε στις 19 Ιανουαρίου του 1913 για τον εορτασμό των γενεθλίων του Robert E. Lee και πήρε το όνομά της από το φυτό που απλώνει τις ρίζες του όσο μακριά χρειαστεί προκειμένου να βρει νερό.
8. Τριμερής Επιτροπή
Πρόκειται για μία «δεξαμενή σκέψης» που ιδρύθηκε το 1973 από τον Ντέιβιντ Ροκφέλερ με στόχο να βελτιωθεί η επικοινωνία και η συνεργασία μεταξύ της Βόρειας Αμερικής, της Ευρώπης και της περιοχής Ασίας-Ειρηνικού.
Η είσοδος και η συμμετοχή είναι δυνατή μόνο κατόπιν πρόσκλησης.
Μεταξύ των μελών της λέσχης ήταν οι Henry D. Owen, William Scranton, Gerard C. Smith, Ντικ Τσένι, Μπιλ Κλίντον, Μαντλίν Ολμπράιτ, και ο George H.W. Bush.
Η Τριμερής Επιτροπή είναι μία από τις λέσχες που έχει τραβήξει το ενδιαφέρον των συνωμοσιολόγων, οι οποίοι την βλέπουν ως μία οργάνωση που έχει στόχο την εγκατάσταση μίας νέας παγκόσμιας τάξης (εξ ου και το «χτύπημα» της 11ης Σεπτεμβρίου).
https://www.fortunegreece.com/photo-gallery/den-ine-mono-i-bilntempergk-dite-tis-pio-mistikopathis-lesches-ston-kosmo/#8