Σάββατο 30 Απριλίου 2022

Η Ρωσία επιβεβαίωσε αεροπορική επιδρομή στο Κίεβο κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Αρχηγού του ΟΗΕ.

 Η Ρωσία επιβεβαίωσε την Παρασκευή ότι πραγματοποίησε μια πυραυλική επίθεση «υψηλής ακρίβειας» σε εργοστάσιο πυραύλων στο Κίεβο, καθώς ο επικεφαλής του ΟΗΕ επισκέφθηκε την ουκρανική πρωτεύουσα.

Η πυραυλική επίθεση της Πέμπτης κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες τερμάτισε σχεδόν δύο εβδομάδες σχετικής ηρεμίας στην πρωτεύουσα της Ουκρανίας. Τουλάχιστον ένα άτομο σκοτώθηκε και τουλάχιστον τρεις τραυματίστηκαν, δήλωσε ο δήμαρχος του Κιέβου.

Στην καθημερινή του ενημέρωση την Παρασκευή, το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας είπε ότι οι Πολεμικές Αεροπορίες της στόχευσαν και κατέστρεψαν το εργοστάσιο διαστημικών πυραύλων Artyom.

«Τα όπλα μεγάλης εμβέλειας με βάση τον αέρα κατέστρεψαν τις εγκαταστάσεις παραγωγής της επιχείρησης πυραύλων και διαστημικής βιομηχανίας Artyom στην πόλη του Κιέβου», ανέφερε το υπουργείο Άμυνας.  

«Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας συνεχίζουν την ειδική στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία», προστίθεται στην ανακοίνωση. 

Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Volodymyr Zelensky χαρακτήρισε την επίθεση, η οποία σημειώθηκε λίγο μετά τις συνομιλίες του με τον Gutteres, μια προσπάθεια «ταπείνωσης του ΟΗΕ».

Ώρες νωρίτερα, ο Γκουτέρες είχε αποδοκιμάσει τον «παράλογο» του πολέμου στον 21ο αιώνα.

Ένας εκπρόσωπος του γραφείου ανθρωπιστικής βοήθειας του ΟΗΕ που ταξίδευε με τον Γκουτέρες είπε ότι η εγγύτητα της επίθεσης στην αντιπροσωπεία του ΟΗΕ ήταν «σοκαριστική». 

Οι ρωσικές δυνάμεις είχαν αρχικά κινηθεί προς το Κίεβο τις πρώτες εβδομάδες της εισβολής της Μόσχας που ξεκίνησε στις 24 Φεβρουαρίου, αλλά αργότερα αποχώρησαν ενόψει της σκληρής ουκρανικής αντίστασης και καθώς η εστίαση της εκστρατείας μετατοπίστηκε προς την ανατολική Ουκρανία.

ΠΗΓΗ - themoscowtimes.com