Σάββατο 30 Απριλίου 2022

Η Ρωσία βλέπει το πρώτο θύμα του πολέμου στην Ουκρανία σε οικιακό έδαφος - Αναφορές ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΜΕΝΟ: 28 Απριλίου 2022.

 Η Ρωσία έχασε τον πρώτο της στρατιώτη στο έδαφος της χώρας από την έναρξη του πολέμου της χώρας με την Ουκρανία, ανέφεραν τοπικά μέσα ενημέρωσης την Πέμπτη.

Ο στρατιώτης Nikita Koshelev, 19 ετών, πέθανε όταν η βάση του στα ουκρανικά σύνορα δέχτηκε βομβαρδισμό, είπε ο φίλος του Kirill Kulikov στον ειδησεογραφικό ιστότοπο NN.ru.

Οι συγγενείς του Koshelev στην πόλη Arzamas στη ρωσική περιοχή Nizhny Novgorod επιβεβαίωσαν τον θάνατό του. 

Σε μια συνέντευξη στο NN.ru, ο Kulikov είπε ότι ο Koshelev είχε στείλει μήνυμα στη φίλη του για μια πιθανή διασυνοριακή επίθεση. Γράφοντας στις 18 Απριλίου, φέρεται να της είπε, «θα μας βομβαρδίσουν». 


					Nikita Koshelev.  opennov.ru
Nikita Koshelev.opennov.ru

Αν και οι αρχές δεν έδωσαν περισσότερες λεπτομέρειες, η επίσημη ειδοποίηση θανάτου που έλαβε η οικογένειά του ανέφερε ότι ο Koshelev είχε σκοτωθεί στην περιοχή Belgorod, στα σύνορα με την Ουκρανία.

Αξιωματούχοι του Μπέλγκοροντ κατηγόρησαν τις ουκρανικές δυνάμεις ότι πραγματοποίησαν μια σειρά επιθέσεων σε ρωσικό έδαφος τις τελευταίες εβδομάδες. Περιλαμβάνουν ισχυρισμούς για αεροπορική επιδρομή σε αποθήκη καυσίμων στο Μπέλγκοροντ, ισχυρισμούς που το Κίεβο έχει αρνηθεί.

Ο Koshelev, ο οποίος επιστρατεύτηκε τον Ιούλιο του 2021, είχε 75 ημέρες μέχρι τη λήξη της υποχρεωτικής στρατιωτικής του θητείας. 

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας έχει αναφέρει μέχρι στιγμής τους θανάτους 1.351 στρατιωτών κατά τη διάρκεια του πολέμου στην Ουκρανία, αν και οι περισσότερες εκτιμήσεις τοποθετούν τον αριθμό των θυμάτων υψηλότερο.  

Ο υπουργός Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου Μπεν Γουάλας δήλωσε  αυτή την εβδομάδα ότι περισσότεροι από 15.000 Ρώσοι στρατιώτες έχουν σκοτωθεί στην Ουκρανία από την έναρξη της εισβολής.

ΠΗΓΗ -  themoscowtimes.com/2022/04/28/russia-faces-first-ukraine-war-casualty-on-home-soil-reports-a77528