Σάββατο 30 Απριλίου 2022

Η Ρωσία δημοσιεύει άκρως απόρρητο φάκελο υπόθεσης, Mugshot του πιλότου του Χίτλερ.

 "Μετά από μια πτήση κατά την προεκλογική εκστρατεία. 

2 Σεπτεμβρίου 1932.Ο Hans Baur στο κέντρο με το αεροπλάνο του.Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας της Ρωσίας (FSB) δημοσίευσε τον άκρως απόρρητο φάκελο έρευνας της KGB για τον προσωπικό πιλότο του Αδόλφου Χίτλερ, συμπεριλαμβανομένης της κλοπής του, όπως ανακοίνωσε την Παρασκευή.«Τα έγγραφα από τον φάκελο έρευνας του Χανς Μπάουρ δημοσιεύονται για πρώτη φορά», ανέφερε η FSB , προσθέτοντας ότι ο φάκελος της υπόθεσής του κρατούνταν στο υποκατάστημα της περιφέρειας Νόβγκοροντ της FSB στη βορειοδυτική Ρωσία.Ο αντιστράτηγος Χανς Μπάουρ ήταν ο πιλότος του ηγέτη των Ναζί για περισσότερο από μια δεκαετία και παρέμεινε στο καταφύγιό του μέχρι τις τελευταίες ημέρες του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, τον Απρίλιο του 1945.Σοβιετικοί στρατιώτες κατέλαβαν τον Baur στις 2 Μαΐου 1945 και τον έφεραν στη Μόσχα για να δικαστεί για εγκλήματα κατά πολιτών και αιχμαλώτων πολέμου. Καταδικάστηκε σε 25 χρόνια φυλάκιση το 1950 αλλά αφέθηκε ελεύθερος το 1955. Ο Μπάουρ επέστρεψε στη Δυτική Γερμανία το 1957 και πέθανε εκεί το 1993.Το αποχαρακτηρισμένο αρχείο του FSB περιλαμβάνει τον φάκελο σύλληψης του Baur με ημερομηνία 13 Δεκεμβρίου 1945 και τη χειρόγραφη αυτοβιογραφία του με ημερομηνία 1 Οκτωβρίου 1945, καθώς και τη 12σέλιδη μαρτυρία του που παρασχέθηκε στις 19-22 Δεκεμβρίου 1945.

«Όντας στη διάθεση του Χίτλερ ανά πάσα στιγμή, γνώριζα τα κύρια γεγονότα που έλαβαν χώρα μέχρι την τελική κατάρρευση και την πλήρη συνθηκολόγηση της Γερμανίας», είπε ο Μπάουρ στην κατάθεσή του.

Περιέγραψε το 21ωρο πρόγραμμα εργασίας του Χίτλερ από τις 9 το πρωί έως τις 6 το πρωί και την αρχικά αισιόδοξη συμπεριφορά του μεταξύ στενών συνεργατών του καθώς οι συμμαχικές δυνάμεις προχωρούσαν προς το Βερολίνο από τα ανατολικά και τα δυτικά. 

Ο Μπάουερ είπε ότι διατήρησε έναν στόλο με πολλά αεροσκάφη «σε περίπτωση που ο Χίτλερ άλλαζε γνώμη και συμφωνούσε να φύγει από το Βερολίνο».

«Ο Χίτλερ μας ενημέρωσε τις πρώτες μέρες του Απριλίου ότι θα παρέμενε στο Βερολίνο για μια αποφασιστική μάχη εκεί. Δεν μας άρεσε αυτό», έγραφε η μαρτυρία του Baur.

Περιλάμβανε αφηγήσεις ανώτερων αξιωματικών και υπουργών που τράπηκαν σε φυγή τις επόμενες μέρες, εκτελέστηκαν με κατηγορίες για προδοσία και τους υπόλοιπους αξιωματούχους στο καταφύγιο μετά την αυτοκτονία του Χίτλερ εκεί στις 30 Απριλίου 1945.

«Baur, θέλω να σε αποχαιρετήσω και να σε ευχαριστήσω για όλα τα χρόνια της υπηρεσίας σου», είπε ο πιλότος ο Χίτλερ εκείνη την ημέρα. «Προσπάθησε να φύγεις από εδώ».

ΠΗΓΗ - themoscowtimes.com