Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2022

ΚΙΝΑ - ΤΑΙΒΑΝ - Η Ταϊβάν αναφέρει ότι 9 Κινεζικά αεροπλάνα πέρασαν από τη ζώνη αεράμυνάς της - Μετα την εισβολη που εκανε η Ρωσία στην Ουκρανία ετοιμαζεται νεος πολεμος μεταξυ Κίνας και Ταιβάν - Το Πεκίνο θεωρεί ότι η Ταιβάν ανήκει στην εθνικό της κορμό.

Η Ταϊβάν αναφέρει ότι 9 κινεζικά αεροπλάνα πέρασαν από τη ζώνη αεράμυνας
 

Το υπουργείο Άμυνας της Ταϊβάν ανακοίνωσε την εισβολή εννέα αεροσκαφών της κινεζικής Πολεμικής Αεροπορίας το πρωί της Πέμπτης στη ζώνη αεράμυνας, καθώς η κυβέρνηση του νησιωτικού έθνους καταδίκασε τη στρατιωτική εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Τι συνέβη: Το Υπουργείο Άμυνας ανέφερε μέσω Twitter στις 8:22 π.μ. EST ότι "αεροπορικές περιπολίες απεστάλησαν για να ανταποκριθούν" στην εισβολή, με "ραδιοφωνικές προειδοποιήσεις που εκδόθηκαν και πυραυλικά συστήματα αεράμυνας αναπτύχθηκαν για την παρακολούθηση των δραστηριοτήτων". Το περιστατικό συνέβη στα βορειοανατολικά των νησιών Πράτας της Ταϊβάν.

Το υπουργείο Άμυνας  προσδιόρισε την κινεζική μοίρα 

ως αποτελούμενη από οκτώ εξόδους J-16 και ένα αναγνωριστικό αεροσκάφος Y-8..

Η Κίνα διεκδικεί την Ταϊβάν ως μέρος της επικράτειάς της από το 1949 όταν ο Μάο Τσε Τουνγκ εγκαθίδρυσε ένα κομμουνιστικό καθεστώς στην ηπειρωτική Κίνα και η κυβέρνηση του Τσιάνγκ Κάι-Σεκ κατέφυγε στην Ταϊβάν. Ενώ η Κίνα έχει επανειλημμένα απειλήσει να ανακτήσει την Ταϊβάν με τη βία, αντ' αυτού χρησιμοποίησε οικονομική και διπλωματική πίεση για να απομονώσει την Ταϊβάν από την κοινότητα των εθνών.

Ο Άγιος Νεκτάριος για τον Ελληνισμό: Το ΜΝΗΜΕΙΩΔΕΣ κείμενο.

  Ο Άγιος Νεκτάριος για τον Ελληνισμό:  Το ΜΝΗΜΕΙΩΔΕΣ κείμενο. ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ ΠΕΝΤΑΠΟΛΕΩΣ. Ἑλληνικὴ φιλοσοφία.  Δυὸ λέξεις· ἀλλὰ λέξεις...