Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2023

ΜΟΣΧΑ - Η ειδική επιχείρηση της Μόσχας εξέθεσε το σχέδιο βιοεργαστηρίου του Πενταγώνου στην Ουκρανία.

 Η αντιπρόεδρος της Ρωσικής Κρατικής Δούμας Ιρίνα Γιαρόβαγια.

ΜΟΣΧΑ, 23 Ιανουαρίου. /TASS/. Το μυστικό βιολογικό έργο του Πενταγώνου αποκαλύφθηκε κυρίως χάρη στην ειδική στρατιωτική επιχείρηση της Ρωσίας και το έργο της επιτροπής, δήλωσε η Irina Yarovaya, συμπρόεδρος της κοινοβουλευτικής επιτροπής που εξετάζει το έργο των αμερικανικών βιοεργαστηρίων στην Ουκρανία και αντιπρόεδρος της Κρατικής Δούμας. την Δευτέρα.

"Η αποκάλυψη του μυστικού και πολύ επικίνδυνου βιολογικού έργου του Πενταγώνου στην Ουκρανία κατέστη δυνατή πρώτα από όλα λόγω της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης και της έρευνάς μας. Και βλέπουμε ότι αυτό έχει προκαλέσει τεράστιο ενδιαφέρον, συμπεριλαμβανομένου του δημόσιου ενδιαφέροντος για τις ίδιες τις Ηνωμένες Πολιτείες", είπε σε συνεδρίαση της επιτροπής.

Καθήκον της επιτροπής είναι να «παρουσιάσει όλα τα στοιχεία που έχουν διερευνηθεί με αιτιολογημένο, συνεπή και συστηματικό τρόπο», που επιβεβαιώνει πλήρως το αβάσιμο στρατιωτικό-βιολογικό έργο «που διαχειρίζονται οι ΗΠΑ στην Ουκρανία ως μέρος ενός μεγαλύτερου, επικίνδυνου και επιθετικό σχέδιο για τον στρατιωτικό-βιολογικό αποικισμό του κόσμου», πρόσθεσε ο ανώτερος νομοθέτης.

Τον Μάρτιο του 2022, η Κρατική Δούμα της Ρωσίας και το Συμβούλιο της Ομοσπονδίας ενέκριναν ψήφισμα για τη διεξαγωγή ειδικής κοινοβουλευτικής έρευνας για τη λειτουργία βιολογικών εργαστηρίων στην Ουκρανία και τη δημιουργία ειδικής ομάδας 14 μελών της Δούμας και 14 μελών του Ομοσπονδιακού Συμβουλίου. Η Yarovaya και ο Αντιπρόεδρος του Συμβουλίου της Ομοσπονδίας, Konstantin Kosachev, είναι οι συμπροεδρεύοντες της επιτροπής.

Ο Yarovaya είπε νωρίτερα ότι η έρευνα επρόκειτο να παράγει ένα ενημερωτικό δελτίο που θα αποσταλεί στον Ρώσο πρόεδρο, στην κυβέρνηση και σε διεθνείς οργανισμούς. Το σημείωμα θα περιέχει τα απαραίτητα στοιχεία και θα «εκθέτει τις σχέσεις αιτίου-αποτελέσματος, τις απειλές και τις προκλήσεις και όλους τους εμπλεκόμενους οργανισμούς, νομικά πρόσωπα και αξιωματούχους».

https://tass.com/politics/1565923