Κυριακή 22 Μαΐου 2022

Η Ρωσία διακόπτει την παροχή φυσικού αερίου στη Φινλανδία λόγω μη πληρωμής.

 
Προηγουμένως, η Μόσχα είχε διακόψει τις προμήθειες φυσικού αερίου στη Βουλγαρία και την Πολωνία αφού αρνήθηκαν να συμμορφωθούν με τους νέους όρους που έθεσε η Ρωσία.

Αυτό το Σάββατο, η κυβέρνηση της Φινλανδίας επιβεβαίωσε τη διακοπή της προμήθειας φυσικού αερίου από τη Ρωσία, αφού η σκανδιναβική χώρα αρνήθηκε να πληρώσει σε ρούβλια για το καύσιμο, δυνάμει των «κυρώσεων» που επιβλήθηκαν από τις Ηνωμένες Πολιτείες (ΗΠΑ) και τους Ευρωπαίους συμμάχους τους ως αντίποινα. για την ειδική στρατιωτική επιχείρηση στην ανατολική Ουκρανία.

Προηγουμένως, η Μόσχα είχε διακόψει τις προμήθειες φυσικού αερίου στη Βουλγαρία και την Πολωνία αφού αρνήθηκαν να συμμορφωθούν με τους νέους όρους που έθεσε η Ρωσία.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters , το ρωσικό κράτος Gazprom διέκοψε τις εξαγωγές φυσικού αερίου στη γειτονική Φινλανδία, μια χώρα που, μαζί με τη Σουηδία, πρόσφατα υπέβαλε αίτηση για ένταξη στον Οργανισμό Βορειοατλαντικής Συνθήκης (ΝΑΤΟ) εν μέσω πολέμου.

Από την πλευρά τους, η φινλανδική κρατική εταιρεία χονδρικής πώλησης φυσικού αερίου Gasum, η φινλανδική κυβέρνηση και μεμονωμένες εταιρείες κατανάλωσης φυσικού αερίου στη Φινλανδία δήλωσαν έτοιμοι για διακοπή της ροής ρωσικών καυσίμων και ότι η χώρα «θα τα καταφέρει» χωρίς αυτούς.

Κυρώσεις και όπλα για την Ουκρανία

Μέχρι αυτή την Παρασκευή , η Gazprom δεν είχε λάβει καμία πληρωμή σε ρούβλια από την Gasum για την προμήθεια φυσικού αερίου τον Απρίλιο, η οποία, σύμφωνα με το προεδρικό διάταγμα, πρέπει να καταβληθεί σε ρούβλια, για την οποία ενημερώθηκαν έγκαιρα οι αντισυμβαλλόμενοι.

Πέρυσι, η ρωσική εταιρεία παρέδωσε 1,49 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου στη Φινλανδία, που ισοδυναμεί με τα δύο τρίτα της συνολικής κατανάλωσης φυσικού αερίου στη σκανδιναβική χώρα.

Εκτός από την προσπάθεια απομόνωσης της Ρωσίας μέσω «κυρώσεων», τα δυτικά έθνη έχουν αυξήσει τις προμήθειες όπλων στην Ουκρανία και αυτό το Σάββατο, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν υπέγραψε νομοσχέδιο για την παροχή σχεδόν 40 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε στρατιωτική, οικονομική και ανθρωπιστική «βοήθεια» στην Χώρα.

 https://fusernews.com/rusia-corta-suministro-de-gas-a-finlandia-por-impago/