Τρίτη 3 Μαΐου 2022

Η Ρωσία εκτοξεύει ένα μυστικό στρατιωτικό διαστημόπλοιο σε τροχιά γύρω από τη Γη - φημολογείται ότι είναι ένα δορυφορικό σύστημα ραντάρ για χρήση στον πόλεμο της Ουκρανίας.

 Η Ρωσία εκτοξεύει ένα μυστικό στρατιωτικό διαστημόπλοιο σε τροχιά γύρω από τη Γη - φημολογείται ότι είναι ένα δορυφορικό σύστημα ραντάρ για χρήση στον πόλεμο της Ουκρανίας.

  • Η εκτόξευση πραγματοποιήθηκε στο κοσμοδρόμιο Plesetsk στο Mirny στις 29 Απριλίου
  • Το ωφέλιμο φορτίο εκτοξεύτηκε για το ρωσικό υπουργείο Άμυνας 
  • Είναι κατανοητό ότι μάλλον επρόκειτο για ένα άκρως απόρρητο νέο στρατιωτικό δορυφορικό σύστημα ραντάρ για χρήση στον πόλεμο στην Ουκρανία.
  • Οι επικεφαλής του διαστήματος του Κρεμλίνου εκτόξευσαν ένα μυστικό στρατιωτικό διαστημόπλοιο σε τροχιά γύρω από τη Γη χρησιμοποιώντας τον νέο ρωσικό πύραυλο Angara 1.2.

    Η εκτόξευση πραγματοποιήθηκε στο κοσμοδρόμιο Plesetsk στην πόλη Mirny στη βορειοδυτική ρωσική περιοχή της Περιφέρειας Arkhangelsk στις 29 Απριλίου.

    Μια δήλωση ανέφερε ότι ένα διαστημικό «πλήρωμα μάχης» εκτόξευσε το άγνωστο ωφέλιμο φορτίο για το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

  • Είναι κατανοητό ότι το ωφέλιμο φορτίο ήταν πιθανώς ένα άκρως απόρρητο νέο στρατιωτικό δορυφορικό σύστημα ραντάρ, για χρήση στον πόλεμο στην Ουκρανία .

    Η εκτόξευση πραγματοποιήθηκε στο κοσμοδρόμιο Plesetsk στην πόλη Mirny στη βορειοδυτική ρωσική περιοχή της Περιφέρειας Arkhangelsk στις 29 Απριλίου

    Η εκτόξευση πραγματοποιήθηκε στο κοσμοδρόμιο Plesetsk στην πόλη Mirny στη βορειοδυτική ρωσική περιοχή της Περιφέρειας Arkhangelsk στις 29 Απριλίου

    Η μυστική στιγμή που ρωσικό στρατιωτικό διαστημόπλοιο εκτοξεύεται στο διάστημα
    Φόρτωση : 0%
    Πρόοδος : 0%
    0:00
    Προηγούμενος
    Παίζω
    Παραλείπω
    Βουβός
    Τρέχουσα ώρα0:00
    /
    Χρόνος διαρκείας4:59
    ΠΛΗΡΗΣ ΟΘΟΝΗ
    Χρειάζεστε κείμενο

    Το βίντεο της νυχτερινής εκτόξευσης δείχνει τον πύραυλο να περνάει στον ουρανό από μια απομακρυσμένη τοποθεσία.

    Το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας (MoD) δήλωσε σε δήλωση στις 30 Απριλίου: «Από το Κρατικό Δοκιμαστικό Κοσμοδρόμιο του Υπουργείου Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας (Κοσμόδρομο Plesetsk) στην περιοχή του Αρχάγγελσκ, το πλήρωμα μάχης των Διαστημικών Δυνάμεων της Αεροδιαστημικής Οι δυνάμεις [VKS] εκτόξευσαν επιτυχώς ένα ελαφρύ όχημα εκτόξευσης κλάσης Angara-1.2 με διαστημόπλοιο προς το συμφέρον του ρωσικού Υπουργείου Άμυνας.

    «Η εκτόξευση του φέροντος πυραύλου και η εκτόξευση του διαστημικού σκάφους στην υπολογισμένη τροχιά έγιναν στην κανονική λειτουργία.

    «Δύο λεπτά μετά την εκτόξευση, το όχημα εκτόξευσης Angara-1.2 έγινε δεκτό για συνοδεία από ελεγκτές εδάφους του Κέντρου Ελέγχου Κύριων Δοκιμών και Διαστημικών Συστημάτων Titov.»

    Το διαστημόπλοιο ονομάστηκε «Kosmos 2555» μετά την επιτυχή εκτόξευση.

    Αν και το ωφέλιμο φορτίο είναι άγνωστο, έχει παρόμοιες παραμέτρους με δύο στρατιωτικούς δορυφόρους απεικόνισης που εκτοξεύτηκαν το 2018 και το 2021, γνωστοί ως EMKA-1 και EMKA-2, γεγονός που υποδηλώνει ότι είναι επίσης δορυφόρος απεικόνισης.

    Η δήλωση συνέχισε: «Έχει δημιουργηθεί και διατηρηθεί σταθερή επικοινωνία με το διαστημόπλοιο και τα εποχούμενα συστήματα του λειτουργούν σε κανονική λειτουργία.

    «Μετά την εκτόξευση του διαστημικού σκάφους σε τροχιά, αξιωματικοί του Κέντρου Ελέγχου Διαστήματος εισήγαγαν δεδομένα στον Κύριο Κατάλογο Διαστημικών Αντικειμένων του Ρωσικού Συστήματος Διαστημικού Ελέγχου και προχώρησαν στην ανάλυση και επεξεργασία πληροφοριών σχετικά με το νέο διαστημικό αντικείμενο προκειμένου να το δεχτούν για παρακολούθηση από επίγειες εγκαταστάσεις του Κύριου Διαστημικού Κέντρου Πληροφοριών του VKS.

    «Συνολικά, περισσότερα από 30 επίγεια όργανα μέτρησης και πάνω από 50 πληρώματα μάχης της 15ης Στρατιάς Αεροδιαστημικών Δυνάμεων (Ειδικού Σκοπού) συμμετείχαν στη διασφάλιση της εκτόξευσης του διαστημικού σκάφους του ρωσικού Υπουργείου Άμυνας».

  • https://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-10774535/Russian-space-chiefs-launch-secret-military-payload-orbit-Earth.html?ico=embedded