Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2022

Ο Μεντβέντεφ καλεί το ΝΑΤΟ να μετανοήσει και να αυτοδιαλυθεί . Σύμφωνα με τον Ρώσο αξιωματούχο ασφαλείας, το ΝΑΤΟ «ξέχασε εύκολα» τι είχε κάνει σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένης της ενορχήστρωσης κρατικών πραξικοπημάτων και της ανατροπής νόμιμων κρατικών ηγετών.

 Ο αντιπρόεδρος του Ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας Ντμίτρι Μεντβέντεφ

ΜΟΣΧΑ, 30 Νοεμβρίου. /TASS/. Ο πολιτισμένος κόσμος δεν χρειάζεται το ΝΑΤΟ, μια «εγκληματική οργάνωση» της οποίας τα κράτη μέλη αντιπροσωπεύουν μόλις το 12% περίπου του παγκόσμιου πληθυσμού, δήλωσε την Τρίτη ο αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ.

"Οι χώρες του ΝΑΤΟ δεν αντιπροσωπεύουν περισσότερο από το 12% του πληθυσμού του πλανήτη. Ο πολιτισμένος κόσμος δεν χρειάζεται αυτήν την οργάνωση. Θα πρέπει να μετανοήσει ενώπιον της ανθρωπότητας και να διαλυθεί με το σκεπτικό ότι είναι εγκληματική οργάνωση", έγραψε ο Μεντβέντεφ στο κανάλι του στο Telegram.

Σύμφωνα με τον Ρώσο αξιωματούχο ασφαλείας, το ΝΑΤΟ «ξέχασε εύκολα» τι είχε κάνει σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένης της ενορχήστρωσης κρατικών πραξικοπημάτων και της ανατροπής νόμιμων κρατικών ηγετών. Η οργάνωση και η ηγεσία της φαίνεται επίσης να έχουν ξεχάσει πολλές απώλειες αμάχων, που προκλήθηκαν από τις επιχειρήσεις της και τις προμήθειες όπλων σε εξτρεμιστικά καθεστώτα, πρόσθεσε ο Μεντβέντεφ.

Ο Μεντβέντεφ σχολίασε επίσης τις πρόσφατες δηλώσεις του Γενικού Γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ σχετικά με την ανάγκη διατήρησης της κυριαρχίας και της ανεξαρτησίας της Ουκρανίας.

"Αλλά δεν έκανε καμία αναφορά στην εδαφική της ακεραιότητα. Όπως, υποτίθεται ότι θα κερδίσει, αλλά, προφανώς, με ένα αποδεκατισμένο έδαφος", είπε.

https://tass.com/politics/1543579