Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2022

Οι ρωσικές δυνάμεις κατέστρεψαν έξι θέσεις διοίκησης ουκρανικών στρατευμάτων στις περιοχές Χερσώνα και Χάρκοβο, καθώς και στη Λαϊκή Δημοκρατία του Ντόνετσκ.

 © Υπηρεσία Τύπου του Υπουργείου Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας / TASS

ΜΟΣΧΑ, 27 Νοεμβρίου./TASS/Οι ρωσικές δυνάμεις κατέστρεψαν έξι θέσεις διοίκησης ουκρανικών στρατευμάτων στις περιοχές Χερσώνα και Χάρκοβο, καθώς και στη Λαϊκή Δημοκρατία του Ντόνετσκ, δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας Ιγκόρ Κονασένκοφ σε ενημέρωση την Κυριακή.

«Έξι θέσεις διοίκησης του εχθρού καταστράφηκαν στην περιοχή των οικισμών Sadovoye, Dudchany και Zolotaya Balka στην περιοχή Kherson, Yampol στην DPR καθώς και Kislovka στην περιοχή Kharkov», μαζί με 62 μονάδες πυροβολικού σε θέσεις βολής. ανθρώπινο δυναμικό και στρατιωτικό υλικό σε 137 περιοχές», είπε ο εκπρόσωπος.

Επίθεση στη ΛΔΔ

Οι ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις απέτρεψαν τις προσπάθειες των ουκρανικών στρατευμάτων στην περιοχή Krasny Liman του LPR να επιτεθούν με δύο μονάδες της εταιρείας, είπε ο Konashenkov.

«Στην περιοχή Krasny Liman, προληπτικά πυρά στις περιοχές των οικισμών Stelmakhovka και Ploshchanka της Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουγκάνσκ απέτρεψαν προσπάθειες των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων να επιτεθούν με δύο μονάδες τακτικής εταιρείας προς τους οικισμούς Kolomiychikha και Ploshchanka της Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουγκάνσκ », είπε ο Konashenkov.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο, η ουκρανική πλευρά έκανε επίσης ανεπιτυχείς προσπάθειες να περιχαρακώσει και να εξοπλίσει προπύργια κοντά στην Πλοστσάνκα και την Τσερβονοπόποβκα. «Ως αποτέλεσμα των πυρών πυροβολικού, μονάδες του ουκρανικού στρατού διαλύθηκαν και απωθήθηκαν στις αρχικές τους θέσεις», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον Konashenkov, περισσότεροι από 50 Ουκρανοί στρατιώτες είτε σκοτώθηκαν είτε τραυματίστηκαν. «Τρία τεθωρακισμένα οχήματα μάχης και τέσσερα ειδικά στρατιωτικά αυτοκίνητα καταστράφηκαν», πρόσθεσε.

Επίθεση στο LPR

Τα ρωσικά στρατεύματα σταμάτησαν μια προσπάθεια των ουκρανικών δυνάμεων να επιτεθούν προς τον οικισμό Novoselovskoye στη Λαϊκή Δημοκρατία του Λουγκάνσκ, εξαλείφοντας έως και 30 εχθρικά στρατεύματα, δήλωσε ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας.

«Στην περιοχή Kupyansk, πυρά πυροβολικού στις περιοχές συγκέντρωσης ανθρώπινου δυναμικού του ουκρανικού στρατού απέτρεψαν την εχθρική επίθεση προς τον οικισμό LPR του Novoselovskoye», είπε ο Konashenkov, προσθέτοντας ότι μέχρι και 30 Ουκρανοί στρατιώτες εξοντώθηκαν και δύο φορτηγά καταστράφηκαν.

Περιφέρεια Zaporozhye

Τα ρωσικά στρατεύματα κατέστρεψαν τέσσερις αποθήκες πυρομαχικών στην περιοχή Zaporozhye, είπε ο Konashenkov.

«Τέσσερις αποθήκες με όπλα πυραύλων και πυροβολικού της ουκρανικής ομάδας δυνάμεων «Zaporozhye» εξαφανίστηκαν στην περιοχή του οικισμού Razumovka, στην περιοχή Zaporozhye», είπε.

Επίσης, μια αποθήκη πυρομαχικών με πάνω από 100 πυραύλους για πολλαπλούς εκτοξευτές ρουκετών HIMARS καταστράφηκε στην περιοχή της πόλης Ντνεπροπετρόβσκ», πρόσθεσε ο Κονασένκοφ.

Αντεεπιθέσεις στο DPR

Όλες οι αντεπιθέσεις του ουκρανικού στρατού στην κατεύθυνση του Ντόνετσκ έχουν αποκρούσει από τα ρωσικά στρατεύματα, δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας.

«Στην περιοχή του Ντόνετσκ, οι αντεπιθέσεις των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων στις περιοχές των οικισμών Soledar, Opytnoye, Kurdyumovka και Mayorsk αποκρούστηκαν ως αποτέλεσμα των πυρών και της αποφασιστικής δράσης των ρωσικών στρατευμάτων.

Έως 70 Ουκρανοί στρατιώτες, δύο άρματα μάχης, δύο τεθωρακισμένα μαχητικά οχήματα και πέντε φορτηγά καταστράφηκαν», είπε ο Konashenkov.

Επιπλέον, οι ρωσικές δυνάμεις πραγματοποίησαν χτύπημα υψηλής ακρίβειας στη Λεγεώνα των Ξένων στη ΛΔΔ, εξαλείφοντας έως και 100 μισθοφόρους, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος. Επιπλέον, έξι τεθωρακισμένα οχήματα καταστράφηκαν, είπε ο Konashenkov.

https://tass.com/russia/1542401