Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2022

Ο Πούτιν καλεί τη Rostec να δώσει προτεραιότητα στα επιτεύγματα στην αμυντική βιομηχανία.

 Ο πρόεδρος επεσήμανε ότι «εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι - υψηλά καταρτισμένοι ειδικοί και ακόμη και μοναδικοί ειδικοί - εργάζονται εδώ, αφιερώνοντας την ενέργεια και το ταλέντο τους για να συμβάλουν στη βιομηχανική ανάπτυξη της χώρας μας.

ΜΟΣΧΑ, 26 Νοεμβρίου. /TASS/. Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν κάλεσε την κρατική εταιρεία Rostec να δώσει προτεραιότητα στα επιτεύγματα στην αμυντική βιομηχανία. Την Παρασκευή, ο αρχηγός του κράτους επισκέφθηκε το επιχειρηματικό πάρκο Rostec City για να παραστεί στους εορτασμούς της 15ης επετείου της εταιρείας.

Ο πρόεδρος επεσήμανε ότι «εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι - υψηλά καταρτισμένοι ειδικοί και ακόμη και μοναδικοί ειδικοί - εργάζονται εδώ, αφιερώνοντας την ενέργεια και το ταλέντο τους για να συνεισφέρουν στη βιομηχανική ανάπτυξη της χώρας μας». «Συμμετέχουν άμεσα σε προσπάθειες για την επίτευξη των πιο σημαντικών εθνικών στόχων σε μια σειρά από τομείς προτεραιότητας που σχετίζονται με την υψηλή τεχνολογία», πρόσθεσε ο Πούτιν.

"Αυτές περιλαμβάνουν τις βιομηχανίες αεροσκαφών και αυτοκινήτων, ραδιοηλεκτρονικά, μηχανολογία, υγειονομική περίθαλψη και τη βιομηχανία νέων υλικών. Σίγουρα θα ενισχύσει τις αμυντικές δυνατότητες της Ρωσίας, επειδή οι εγκαταστάσεις της Rostec εφαρμόζουν σημαντικό μέρος της κρατικής αμυντικής παραγγελίας καθώς είναι η μεγαλύτερη αμυντική εταιρεία μας. θα ήθελα να επισημάνω ότι οι δραστηριότητες σε αυτόν τον τομέα πρέπει να παραμείνουν προτεραιότητα της εταιρείας», είπε ο Πούτιν.

Η κρατική εταιρεία Rostec της Ρωσίας είναι σε θέση να επιτύχει καινοτομίες στον τομέα των ηλεκτρονικών, είπε ο Πούτιν.

«Από την ίδρυσή της, η Rostec είναι υπεύθυνη για την ανάπτυξη, την παραγωγή και την εξαγωγή προϊόντων υψηλής τεχνολογίας που έχουν σχεδιαστεί τόσο για στρατιωτικούς όσο και για πολιτικούς σκοπούς. Υπάρχει ανάγκη όχι απλώς να συνεχιστούν αυτές οι προσπάθειες αλλά να εργαστεί ενεργά σε όλους τους πολλά υποσχόμενους τομείς που διασφαλίζουν την τεχνολογική κυριαρχία της Ρωσίας », τόνισε ο αρχηγός του κράτους.

«Αναμφίβολα, αναμένω από τη Rostec να επιτύχει καινοτομίες σε τομείς όπως η μικροηλεκτρονική, η βάση ηλεκτρονικών εξαρτημάτων, η αεροναυπηγική βιομηχανία, τα δίκτυα επικοινωνίας πέμπτης γενιάς και συνολικά, να καταβάλει πιο ενεργές προσπάθειες για την εφαρμογή και την προώθηση εγχώριων λύσεων υψηλής τεχνολογίας σε όλους τους τομείς που είναι σημαντικοί για την ανάπτυξη της οικονομίας μας, καθώς καθορίζουν την ποιότητα ζωής των ανθρώπων μας και μειώνουν την εξάρτησή μας από εισαγόμενες προμήθειες», σημείωσε ο Πούτιν.

https://tass.com/politics/1542171