Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2022

Η Βόρεια Κορέα σχεδιάζει την «πιο ισχυρή» πυρηνική δύναμη στον κόσμο, λέει ο Κιμ Γιονγκ Ουν.

 Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν επιβλέπει την εκτόξευση πυραύλου σε άγνωστη τοποθεσία, σε μια φωτογραφία που κυκλοφόρησε στις 10 Οκτωβρίου από το βορειοκορεατικό KCNA.

CNN — 

Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν σχεδιάζει να δημιουργήσει την «πιο ισχυρή» πυρηνική δύναμη στον κόσμο, μετέδωσε την Κυριακή το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA.

Ο «απώτερος στόχος» πίσω από το πυρηνικό πρόγραμμα της Βόρειας Κορέας ήταν η κατοχή μιας «απόλυτης δύναμης, πρωτοφανούς στον αιώνα», είπε ο Κιμ το Σάββατο ως μέρος μιας εντολής για την προώθηση δεκάδων στρατιωτικών αξιωματούχων, ανέφερε το πρακτορείο.

Η εντολή έρχεται μετά από αυτό που είπε η Βόρεια Κορέα ότι ήταν μια «δοκιμαστική εκτόξευση ενός νέου είδους» διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου (ICBM) στις 18 Νοεμβρίου.

Ο πύραυλος ήταν ένας Hwaseong-17, σύμφωνα με το KCNA, ένας τεράστιος πύραυλος που είναι θεωρητικά ικανός να μεταφέρει πυρηνική κεφαλή στην ηπειρωτική χώρα των Ηνωμένων Πολιτειών.

Ο Κιμ επαίνεσε στα σχόλιά του τους αξιωματούχους που ανέπτυξαν τον νέο πύραυλο.

Αποκάλεσε τον πύραυλο «το ισχυρότερο στρατηγικό όπλο στον κόσμο» και είπε ότι αντιπροσωπεύει «ένα θαυμάσιο άλμα προς τα εμπρός στην ανάπτυξη της τεχνολογίας τοποθέτησης πυρηνικών κεφαλών σε βαλλιστικούς πυραύλους».

Με την ανάπτυξη του νέου ICBM, ο Κιμ είπε ότι η Βόρεια Κορέα είχε δείξει στον κόσμο «το σίγουρο, διαρκώς νικηφόρο μέλλον του κράτους μας που προχωρά προς τον στόχο της οικοδόμησης του ισχυρότερου στρατού στον κόσμο».

Σε επιστολή που εστάλη πρόσφατα στον Κιμ, επιστήμονες από την Ακαδημία Αμυντικών Επιστημών της Βόρειας Κορέας ανέφεραν ότι η δοκιμαστική βολή σηματοδότησε μια «μεγάλη ιστορική νίκη» για τη χώρα και κατέδειξε την κυριαρχία της Βόρειας Κορέας.

Ο ίδιος ο Kim παρακολούθησε την έναρξη με ένα παιδί που πιστεύεται ότι είναι η κόρη του, Ju Ae.

Η Πιονγκγιάνγκ δημοσίευσε επίσης ένα βίντεο από την εκτόξευση του πυραύλου, μόλις την τρίτη φορά από το 2017, σύμφωνα με την Ankit Panda, ανώτερο συνεργάτη στο πρόγραμμα πυρηνικής πολιτικής στο Carnegie Endowment for International Peace.

Ενώ η δοκιμή έδειξε ότι η Πιονγκγιάνγκ μπορεί να εκτοξεύσει ένα μεγάλο ICBM και να το κρατήσει ψηλά για περισσότερο από μία ώρα, η Βόρεια Κορέα δεν έχει ακόμη αποδείξει την ικανότητα να τοποθετεί μια κεφαλή πάνω από έναν βαλλιστικό πύραυλο μεγάλου βεληνεκούς -βλήματα που εκτοξεύονται στο διάστημα. είναι σε θέση να επιβιώσει από την πύρινη επανείσοδο στην ατμόσφαιρα της Γης.

Αλλά οι αναλυτές λένε ότι με επαναλαμβανόμενες δοκιμές, οι Βορειοκορεάτες τελειοποιούν τις δυνατότητές τους.

https://edition.cnn.com/2022/11/27/asia/north-korea-kim-jong-un-nuclear-force-intl-hnk/index.html?utm_term=link&utm_content=2022-11-27T10%3A30%3A12&utm_source=twCNN&utm_medium=social