Κυριακή 14 Ιανουαρίου 2024

Ο 82χρονος πρόεδρος της Ένωσης Λετονίας-Ρωσίας εκδιώχθηκε από τη Λετονία.

 Ο 82χρονος πρόεδρος της Ένωσης Λετονίας-Ρωσίας εκδιώχθηκε από τη Λετονία

ΜΠΟΡΙΣ ΚΑΤΚΟΦ. ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: LETA

Ο Μπόρις Κάτκοφ, ο πρόεδρος του συμβουλίου του Συνδέσμου Συνεργασίας Λετονίας-Ρωσίας και πολίτης της Ρωσικής Ομοσπονδίας, απελάθηκε από τη Λετονία.

Πηγή: LSM

Λεπτομέρειες: Με πρωτοβουλία της Υπηρεσίας Κρατικής Ασφάλειας της Λετονίας (VDD), ο υπουργός Εσωτερικών της Λετονίας, Rihards Kozlovskis, πρόσθεσε τον Katkov στον κατάλογο των ανεπιθύμητων προσώπων στη χώρα «για τις μακροχρόνιες και συστηματικές δραστηριότητές του που διεξάγονται στη Ρωσία. εύνοια."

 Ο Κάτκοφ εκδιώχθηκε στη συνέχεια από τη χώρα.

Σύμφωνα με τον Κάτκοφ, στις 10 Ιανουαρίου, έλαβε επιστολή υπογεγραμμένη από τον Υπουργό Εσωτερικών της Λετονίας στην οποία ανέφερε ότι αποτελεί απειλή για την εθνική ασφάλεια και ότι θα απελαθεί. 

Το πρωί της 12ης Ιανουαρίου, συνοριοφύλακες ήρθαν στον 82χρονο άνδρα, του έδωσαν μία ώρα να μαζέψει και τον συνόδευσαν στα σύνορα. Το βράδυ της ίδιας ημέρας, ο Κάτκοφ διέσχισε τα ρωσικά σύνορα στο σημείο ελέγχου Terehova-Burachki στην περιφέρεια Pskov.

Σύμφωνα με πληροφορίες από ανοιχτές πηγές, ο Boris Katkov έφτασε στη Λετονία το 1966. Αρχικά εργάστηκε στο στρατιωτικό γραφείο στράτευσης στην πόλη Cēsis και μετά στο Daugavpils. 

Συνταξιοδοτήθηκε με τον βαθμό του συνταγματάρχη το 1991. 

Ο Κάτκοφ έλαβε διαβατήριο ως μη υπήκοος της Λετονίας το 1998 και το 2000 πήρε τη ρωσική υπηκοότητα. 

Λόγω της ηλικίας του, απαλλάχθηκε από τις εξετάσεις της Λετονικής γλώσσας και υπέβαλε τα υπόλοιπα δικαιολογητικά για την απόκτηση άδειας μόνιμης διαμονής.

Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα χαρακτήρισε «προκλητική» ενέργεια την απέλαση του Κάτκοφ, σκοπός της οποίας είναι να «εκφοβίσει τους ρωσόφωνους κατοίκους της Λετονίας».

Η Ρωσική Πρεσβεία στη Λετονία περιέγραψε τις ενέργειες της Λετονίας ως «απολύτως κυνικές» και διαπράχθηκαν κατά παράβαση της «αρχής που αποσκοπούσε στην αποτροπή του χωρισμού των μελών της οικογένειας»

 (ο Κάτκοφ άφησε τη σύζυγο, τα παιδιά και τα εγγόνια του στη Λετονία).

https://www.pravda.com.ua/eng/news/2024/01/14/7437146/

Ο Άγιος Νεκτάριος για τον Ελληνισμό: Το ΜΝΗΜΕΙΩΔΕΣ κείμενο.

  Ο Άγιος Νεκτάριος για τον Ελληνισμό:  Το ΜΝΗΜΕΙΩΔΕΣ κείμενο. ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ ΠΕΝΤΑΠΟΛΕΩΣ. Ἑλληνικὴ φιλοσοφία.  Δυὸ λέξεις· ἀλλὰ λέξεις...