Τετάρτη 10 Ιανουαρίου 2024

ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ - Κανένα σχέδιο για το άνοιγμα εκ νέου σημείων διέλευσης στα σύνορα με τη Ρωσία, δήλωσε η Φινλανδή υπουργός Εσωτερικών...

 
Κανένα σχέδιο για το άνοιγμα εκ νέου σημείων

διέλευσης στα σύνορα με τη Ρωσία, δήλωσε
η Φινλανδή  υπουργός Εσωτερικών...

Το Ελσίνκι δεν θα ανοίξει ξανά σημεία ελέγχου στα σύνορα με τη Ρωσία μετά τις 14 Ιανουαρίου, δήλωσε στο MTV3 η Φινλανδή υπουργός Εσωτερικών Μαρί Ραντάνεν .
Όταν ρωτήθηκε εάν τα ανατολικά σύνορα της Φινλανδίας θα παραμείνουν κλειστά, ο Ραντάνεν είπε:
«Έτσι θα έπρεπε να είναι».
Ο υπουργός υποστήριξε ότι δεν υπήρξε αλλαγή στη μεταναστευτική κατάσταση στα σύνορα με τη Ρωσία, επομένως «υπάρχει κίνδυνος η Ρωσία να συνεχίσει τέτοιες δραστηριότητες εάν ανοίξουν τα σύνορα».
Ο Φινλανδός πρωθυπουργός Πέτρι Όρπο, με τη σειρά του, επιβεβαίωσε ότι το Ελσίνκι δεν θα ανοίξει ξανά τα συνοριακά περάσματα μετά τις 14 Ιανουαρίου. », είπε στον τηλεοπτικό σταθμό Yle.
Η Orpo επεσήμανε ότι η φινλανδική κυβέρνηση αναμένεται να λάβει απόφαση για το θέμα τις επόμενες ημέρες.
Νωρίτερα, η φινλανδική κυβέρνηση αποφάσισε να κλείσει όλα τα σημεία ελέγχου οχημάτων στα σύνορα με τη Ρωσία μεταξύ 30 Νοεμβρίου και 14 Δεκεμβρίου 2023.
Στη συνέχεια άνοιξαν ξανά δύο σημεία διέλευσης, αλλά τα σύνορα έκλεισαν και πάλι για μια περίοδο που θα διαρκέσει από τις 15 Δεκεμβρίου 2023. έως τις 14 Ιανουαρίου 2024, λόγω της νέας εισροής μεταναστών από τρίτες χώρες.
Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα δήλωσε νωρίτερα ότι η κίνηση της Φινλανδίας να κλείσει τα συνοριακά περάσματα δημιουργεί νέες διαχωριστικές γραμμές στην Ευρώπη και η Μόσχα θα απαντήσει σε αυτές τις ενέργειες μετά από διαυπηρεσιακές διαβουλεύσεις.

tass.com/world/1730125 

Ο Άγιος Νεκτάριος για τον Ελληνισμό: Το ΜΝΗΜΕΙΩΔΕΣ κείμενο.

  Ο Άγιος Νεκτάριος για τον Ελληνισμό:  Το ΜΝΗΜΕΙΩΔΕΣ κείμενο. ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ ΠΕΝΤΑΠΟΛΕΩΣ. Ἑλληνικὴ φιλοσοφία.  Δυὸ λέξεις· ἀλλὰ λέξεις...