Κυριακή 14 Ιανουαρίου 2024

Ο απεσταλμένος της Ρωσίας στον ΟΗΕ επικρίνει τα χτυπήματα στην Υεμένη ως κατάφωρη παραβίαση του Χάρτη του ΟΗΕ.

 Ο Vasily Nebenzya το ονόμασε ως "άλλη μια στρατιωτική επίθεση της συλλογικής Δύσης"

Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Ρωσίας στον ΟΗΕ Vasily Nebenzya Valery Sharufulin/TASS
Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Ρωσίας στον ΟΗΕ Vasily Nebenzya
© Valery Sharufulin/TASS

ΗΝΩΜΕΝΑ ΕΘΝΗ, 13 Ιανουαρίου. /TASS/.

 Τα πλήγματα των ΗΠΑ και της Βρετανίας σε τοποθεσίες των Χούτι στην Υεμένη αποτελούν «προφανή ένοπλη επίθεση» και συνιστούν κατάφωρη παραβίαση του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών, δήλωσε την Παρασκευή ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Ρωσίας στον ΟΗΕ Βασίλι Νεμπένζια.

"Η κατάσταση είναι ξεκάθαρη.

 Οι ενέργειες του λεγόμενου συνασπισμού παραβιάζουν το άρθρο 2 του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών. 

Αυτή είναι μια άλλη στρατιωτική επίθεση της συλλογικής Δύσης για να προστεθεί στον μακρύ κατάλογο των "επιδρομών" τους εναντίον των πολύπαθων Μέση Ανατολή», είπε ο Ρώσος απεσταλμένος σε συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, όπου συζητήθηκαν τα πλήγματα που πραγματοποιήθηκαν από τις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Μεγάλη Βρετανία κατά των εγκαταστάσεων των Χούτι στην Υεμένη. 

Σύμφωνα με τον Nebenzya, οι «ψευδονομικές δικαιολογίες του Λευκού Οίκου δεν αντέχουν σε καμία κριτική».

Ούτε τα χτυπήματα στην Υεμένη έχουν σχέση με το δικαίωμα στην αυτοάμυνα, πρόσθεσε.

 «Εξάλλου, δεν υπήρχε εξουσιοδότηση από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ βάσει του Κεφαλαίου VII του Χάρτη για χρήση βίας», θρηνούσε.

Μετά την κλιμάκωση της παλαιστινιο-ισραηλινής σύγκρουσης στη Λωρίδα της Γάζας, οι Χούτι προειδοποίησαν ότι θα εξαπολύσουν χτυπήματα στο ισραηλινό έδαφος ενώ θα απαγορεύουν στα πλοία που συνδέονται με το εβραϊκό κράτος να περνούν από τα ύδατα της Ερυθράς Θάλασσας και του στενού Μπαμπ ελ-Μαντέμπ μέχρι Το Τελ Αβίβ διέκοψε τη στρατιωτική του επιχείρηση κατά της παλαιστινιακής ριζοσπαστικής οργάνωσης Χαμάς στον εμπόλεμο θύλακα.

 Σύμφωνα με εκτιμήσεις της Κεντρικής Διοίκησης του Υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ (CENTCOM), η ομάδα των ανταρτών της Υεμένης έχει επιτεθεί σε περισσότερα από 20 πλοία και πολιτικά πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα από τα μέσα Νοεμβρίου.

Το βράδυ της Πέμπτης, οι ένοπλες δυνάμεις των Ηνωμένων Πολιτειών και του Ηνωμένου Βασιλείου πραγματοποίησαν αεροπορικές επιδρομές σε θέσεις που ελέγχονται από τους αντάρτες σε πολλές πόλεις της Υεμένης, χρησιμοποιώντας αεροσκάφη, πολεμικά πλοία και υποβρύχια.

 Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν δήλωσε ότι η στρατιωτική ενέργεια διατάχθηκε ως απάντηση σε «πρωτοφανείς επιθέσεις των Χούτι» στα πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα και ότι τα πλήγματα έγιναν για αυτοάμυνα.

https://tass.com/politics/1731861

Ο Άγιος Νεκτάριος για τον Ελληνισμό: Το ΜΝΗΜΕΙΩΔΕΣ κείμενο.

  Ο Άγιος Νεκτάριος για τον Ελληνισμό:  Το ΜΝΗΜΕΙΩΔΕΣ κείμενο. ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ ΠΕΝΤΑΠΟΛΕΩΣ. Ἑλληνικὴ φιλοσοφία.  Δυὸ λέξεις· ἀλλὰ λέξεις...