Παρασκευή 12 Ιανουαρίου 2024

Οι επιδρομές του Ηνωμένου Βασιλείου και των ΗΠΑ στην Υεμένη δεν θα μείνουν αναπάντητες - εκπρόσωπος των Χούτι.

 Ο Yahya Saria προειδοποίησε επίσης ότι οι Χούτι θα επιτεθούν σε στόχους τόσο στην ξηρά όσο και στη θάλασσα μετά τα χτυπήματα των δυτικών δυνάμεων


© Φυλλάδιο της 
Κεντρικής Διοίκησης των ΗΠΑ/EYEPRESS μέσω Reuters Connect

ΝΤΟΥΜΠΑΙ, 12 Ιανουαρίου. /TASS/. Τα πλήγματα που πραγματοποιήθηκαν από το Ηνωμένο Βασίλειο και τις ΗΠΑ στο έδαφος της Υεμένης δεν θα μείνουν αναπάντητα, δήλωσε ο Γιαχία Σάρια, εκπρόσωπος του ανταρτικού κινήματος Ανσάρ Αλλάχ (Χούτι) της Υεμένης.

«Ο εχθρός, εκπροσωπούμενος από τις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο, φέρει την πλήρη ευθύνη για αυτήν την εγκληματική επίθεση εναντίον του λαού της Υεμένης, η οποία δεν θα μείνει αναπάντητη και ατιμώρητη», ανέφερε ο εκπρόσωπος σε δήλωση που αναρτήθηκε στο κανάλι του στο Telegram.

Ο Σάρια προειδοποίησε επίσης ότι οι Χούτι θα επιτεθούν σε στόχους τόσο στην ξηρά όσο και στη θάλασσα μετά τα χτυπήματα των δυτικών δυνάμεων. «Οι ένοπλες δυνάμεις της Υεμένης δεν θα διστάσουν να χτυπήσουν τις πηγές απειλής και όλους τους εχθρικούς στόχους σε ξηρά και θάλασσα για την υπεράσπιση της Υεμένης, της κυριαρχίας και της ανεξαρτησίας της», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής, δυνάμεις του Ηνωμένου Βασιλείου και του Ηνωμένου Βασιλείου επιτέθηκαν σε στόχους των Χούτι σε διάφορες πόλεις της Υεμένης, όπως η Νταμάρ, η Σαάντα, η Σαναά, η Ταΐζ και η Χοντέιντα. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν δήλωσε ότι το χτύπημα στην Υεμένη διατάχθηκε ως απάντηση σε «πρωτοφανείς επιθέσεις των Χούτι» στην Ερυθρά Θάλασσα και ότι τα πλήγματα που στόχευαν αποθήκες πυρομαχικών, συστήματα εκτόξευσης, εγκαταστάσεις παραγωγής και συστήματα ραντάρ αεράμυνας Χούτι έγιναν «αυτο- άμυνα."

Μετά την κλιμάκωση της παλαιστινιο-ισραηλινής σύγκρουσης στη Λωρίδα της Γάζας, οι Χούτι προειδοποίησαν ότι θα εξαπολύσουν πλήγματα στο ισραηλινό έδαφος και δεν θα επιτρέψουν στα πλοία που συνδέονται με αυτό να περάσουν από τα ύδατα της Ερυθράς Θάλασσας και του στενού Μπαμπ ελ-Μαντέμπ μέχρι η επιχείρηση στον παλαιστινιακό θύλακα σταμάτησε. Σύμφωνα με εκτιμήσεις της Κεντρικής Διοίκησης των ΗΠΑ, οι Χούτι έχουν επιτεθεί σε περισσότερα από 20 πλοία και πολιτικά πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα από τα μέσα Νοεμβρίου.

https://tass.com/world/1731535

Ο Άγιος Νεκτάριος για τον Ελληνισμό: Το ΜΝΗΜΕΙΩΔΕΣ κείμενο.

  Ο Άγιος Νεκτάριος για τον Ελληνισμό:  Το ΜΝΗΜΕΙΩΔΕΣ κείμενο. ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ ΠΕΝΤΑΠΟΛΕΩΣ. Ἑλληνικὴ φιλοσοφία.  Δυὸ λέξεις· ἀλλὰ λέξεις...