Κυριακή 14 Ιανουαρίου 2024

Η Κίνα είναι κατηγορηματικά αντίθετη στις επισκέψεις Αμερικανών νομοθετών στην Ταϊβάν.

 "Η Ταϊβάν είναι αναφαίρετο μέρος της Κίνας.

Η Κίνα αντιτίθεται σθεναρά στις ΗΠΑ να έχουν οποιαδήποτε μορφή επίσημης επαφής με την περιοχή της Ταϊβάν"

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ, 14 Ιανουαρίου. /TASS/. Η Κίνα είναι σθεναρά αντίθετη στις επισκέψεις αντιπροσωπειών του αμερικανικού Κογκρέσου στην Ταϊβάν και σε οποιαδήποτε επίσημη επικοινωνία μεταξύ των αρχών των ΗΠΑ και του νησιού, δήλωσε στο TASS ο εκπρόσωπος της κινεζικής πρεσβείας στην Ουάσιγκτον Λιου Πενγκιού.

"Η Ταϊβάν είναι αναπαλλοτρίωτο μέρος της Κίνας. Η Κίνα αντιτίθεται σθεναρά στις ΗΠΑ να έχουν οποιαδήποτε μορφή επίσημης επαφής με την περιοχή της Ταϊβάν", είπε ο διπλωμάτης, καλώντας την Ουάσιγκτον να τηρήσει την αρχή της "μίας Κίνας".

«Οι ΗΠΑ πρέπει να τηρήσουν ειλικρινά την αρχή της μίας Κίνας και τους όρους των τριών κοινών ανακοινώσεων Κίνας-ΗΠΑ, να χειριστούν με σύνεση και σωστά ζητήματα που σχετίζονται με την Ταϊβάν, να σταματήσουν την επίσημη επαφή με την περιοχή της Ταϊβάν, να σταματήσουν να στέλνουν λάθος μηνύματα στην «ανεξαρτησία της Ταϊβάν». αυτονομιστικές δυνάμεις και απόφυγε να παρέμβεις στις εκλογές στην περιοχή της Ταϊβάν με οποιαδήποτε μορφή», πρόσθεσε ο Λιου.

Αντιπροσωπεία της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ θα μπορούσε να επισκεφθεί την Ταϊβάν τον Μάιο, δήλωσε ο πρόεδρος της Βουλής Μάικ Τζόνσον σε δήλωση νωρίτερα.

https://tass.com/world/1731983