Κυριακή 14 Ιανουαρίου 2024

Ανάπτυξη βρετανικών στρατευμάτων στην Ουκρανία κήρυξη πολέμου στη Ρωσία.

Ανάπτυξη βρετανικών στρατευμάτων στην Ουκρανία κήρυξη πολέμου στη Ρωσία
 

ΤΕΧΕΡΑΝΗ, 13 Ιανουαρίου (MNA) – Η ανάπτυξη των στρατιωτικών δυνάμεων του Ηνωμένου Βασιλείου θα σημαίνει κήρυξη πολέμου στη Ρωσία, δήλωσε την Παρασκευή ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ, αναπληρωτής επικεφαλής του Ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας. 

Σχολιάζοντας την επίσκεψη του Βρετανού πρωθυπουργού Ρίσι Σουνάκ στην Ουκρανία, ο πρώην πρόεδρος υπενθύμισε ότι ο ανώτατος αξιωματούχος του Ηνωμένου Βασιλείου ήρθε για να δείξει υποστήριξη στην Ουκρανία, ημέρες αφότου το Κίεβο βομβάρδισε τη ρωσική πόλη Μπέλγκοροντ με πυρομαχικά διασποράς.

«Τι θα έλεγε το δυτικό κοινό εάν η βρετανική αντιπροσωπεία δεχόταν πυρά με τη χρήση πυρομαχικών διασποράς στο κέντρο του Κιέβου όπως συνέβη με τους πολίτες του Μπέλγκοροντ μας;» ρώτησε.

Ο Μεντβέντεφ, ο οποίος διετέλεσε πρόεδρος της Ρωσίας το 2008-2012, χαρακτήρισε τη Βρετανία «θρασύδειλη» και «αιώνια εχθρό» της Ρωσίας.

«Ελπίζω ότι ο αιώνιος εχθρός μας, η θρασύδειλη Βρετανία, κατανοεί ότι η ανάπτυξη του επίσημου στρατιωτικού τους σώματος στην Ουκρανία θα σημαίνει κήρυξη πολέμου στη χώρα μας», ανέφερε το πρακτορείο Anadolu.

Ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Rishi Sunak επισκέφθηκε την Παρασκευή το Κίεβο, ανακοινώνοντας 2,5 δισεκατομμύρια λίρες (σχεδόν 3,1 δισεκατομμύρια δολάρια) σε στρατιωτική υποστήριξη για την Ουκρανία το επόμενο οικονομικό έτος, με έμφαση στην ενίσχυση των αμυντικών δυνατοτήτων της χώρας μέσω τεχνολογίας αιχμής.

MP/PR

Κωδικός Ειδήσεων 210718
https://en.mehrnews.com/news/210718/Deploying-UK-troops-in-Ukraine-declaration-of-war-on-Russia

Ο Άγιος Νεκτάριος για τον Ελληνισμό: Το ΜΝΗΜΕΙΩΔΕΣ κείμενο.

  Ο Άγιος Νεκτάριος για τον Ελληνισμό:  Το ΜΝΗΜΕΙΩΔΕΣ κείμενο. ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ ΠΕΝΤΑΠΟΛΕΩΣ. Ἑλληνικὴ φιλοσοφία.  Δυὸ λέξεις· ἀλλὰ λέξεις...