Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2022

Οι απώλειες ανθρώπινου δυναμικού της Ουκρανίας αυξάνονται σχεδόν δύο φορές την εβδομάδα σε 2.500 άνδρες Από τις 17 έως τις 23 Οκτωβρίου, οι ουκρανικές δυνάμεις υπέστησαν τις μεγαλύτερες απώλειες σε ανθρώπινο δυναμικό και εξοπλισμό στο μέτωπο Nikolayev-Krivoy Rog, σε αντίθεση με την περασμένη εβδομάδα που αναφέρθηκαν οι βαρύτερες απώλειες στην κατεύθυνση Kupyansk.

 © AP Photo/LIBKOS

ΜΟΣΧΑ, 31 Οκτωβρίου /TASS/. Οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις εξόντωσαν πάνω από 2.500 Ουκρανούς στρατιωτικούς και ξένους μισθοφόρους κατά τη διάρκεια της ειδικής στρατιωτικής τους επιχείρησης στην Ουκρανία την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με υπολογισμούς του TASS με βάση τις καθημερινές ενημερώσεις του εκπροσώπου του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, Ιγκόρ Κονασένκοφ. Αυτό είναι περισσότερο από μιάμιση φορά περισσότερο από μια εβδομάδα νωρίτερα.

Από τις 17 έως τις 23 Οκτωβρίου, ο εχθρός υπέστη τις μεγαλύτερες απώλειες σε ανθρώπινο δυναμικό και εξοπλισμό στο μέτωπο Nikolayev-Krivoy Rog, σε αντίθεση με την περασμένη εβδομάδα που ο εχθρός υπέστη τις μεγαλύτερες απώλειες στην κατεύθυνση Kupyansk. Κατά τη διάρκεια της επίθεσης στην κατεύθυνση του Νότιου Ντόνετσκ, τα ρωσικά στρατεύματα προχώρησαν περισσότερο από 3 χιλιόμετρα βαθιά στην άμυνα του εχθρού.

Το TASS συγκέντρωσε τα πιο σημαντικά στατιστικά στοιχεία για την ειδική επιχείρηση από τις 24 έως τις 30 Οκτωβρίου.

Επιθετικές ενέργειες των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε την επίθεση των στρατευμάτων του στην κατεύθυνση του Νότιου Ντονέτσκ στη Λαϊκή Δημοκρατία του Ντόνετσκ, κατά την οποία καταλήφθηκαν ορισμένα οχυρά και κορυφές. Οι ρωσικές ομάδες επίθεσης προχώρησαν σε βάθος μεγαλύτερο από 3 χιλιόμετρα στην άμυνα του εχθρού και έφτασαν στον οικισμό Pavlovka. Ο εχθρός έχασε πάνω από 100 στρατιώτες, έξι στρατιώτες παραδόθηκαν.

Κατά τη διάρκεια της επίθεσης, ένα ουκρανικό τανκ καταστράφηκε και ένα άλλο αιχμαλωτίστηκε. Τρία τεθωρακισμένα οχήματα μάχης και έξι οχήματα μεταφοράς καταστράφηκαν επίσης.

Ουκρανικές απώλειες σε ανθρώπινο δυναμικό

Οι πιο σημαντικές απώλειες σε ανθρώπινο δυναμικό υπέστησαν ο ουκρανικός στρατός στην κατεύθυνση του Κουπιάνσκ: η Ουκρανία έχασε 830 άνδρες. Στην κατεύθυνση Nikolayev-Krivoy Rog, οι ουκρανικές μονάδες έκαναν ανεπιτυχείς προσπάθειες να επιτεθούν σε ρωσικές θέσεις στις 25, 26 και 27 Οκτωβρίου. Αναφέρεται ότι ο εχθρός επιτέθηκε πέντε φορές στις 29 Οκτωβρίου και έκανε επτά επιθέσεις πριν από τις 31 Οκτωβρίου. Τα ουκρανικά στρατεύματα έχασαν πάνω από 800 στρατιώτες και ξένους μισθοφόρους προς αυτή την κατεύθυνση, 650 άνδρες στο μέτωπο Krasny Liman και 190 άνδρες στην περιοχή του Νότιου Ντόνετσκ.

Επιπλέον, περισσότεροι από 40 Ουκρανοί στρατιώτες εξαφανίστηκαν ως αποτέλεσμα ρωσικής πυραυλικής επίθεσης σε σημείο συγκέντρωσης ανθρώπινου δυναμικού και εξοπλισμού κοντά στο χωριό Staroverovka στην περιοχή Kharkov.

Ουκρανικές απώλειες σε εξοπλισμό

Τα ουκρανικά στρατεύματα έχασαν τον μεγαλύτερο αριθμό αρμάτων μάχης την περασμένη εβδομάδα στο μέτωπο Krasny Liman: 18 συνολικά. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς του TASS, οι ρωσικές μονάδες στο μέτωπο Nikolayev-Krivoy Rog κατέστρεψαν τα περισσότερα ουκρανικά τεθωρακισμένα οχήματα μάχης: 63 τεμάχια.

Τα ρωσικά drones Lancet κατέστρεψαν το αυτοκινούμενο σύστημα βολής του ουκρανικού Buk-M1 MLRS, σύμφωνα με βίντεο που δημοσίευσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας. Ο εχθρός έχασε επίσης ένα αμερικανικό ραντάρ αντι-μπαταρίας AN/TPQ-37.

Συνολικά, σύμφωνα με τους υπολογισμούς του TASS, οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις έχασαν περίπου 180 άρματα μάχης και άλλα τεθωρακισμένα οχήματα, καθώς και πάνω από 170 οχήματα διαφόρων τύπων κατά τη διάρκεια της εβδομάδας.

Επιδόσεις αεροσκαφών, αεράμυνας και πυροβολικού

Σύμφωνα με το TASS, η πιο παραγωγική ημέρα για τον ρωσικό εξοπλισμό αεράμυνας ήταν η 30η Οκτωβρίου, όταν κατέστρεψαν τρία ουκρανικά ελικόπτερα Mi-8 και ένα επιθετικό αεροσκάφος Su-25.

Οι αντιαεροπορικοί πυροβολητές αναχαίτησαν επίσης δύο μαχητικά MiG-29, δύο ελικόπτερα Mi-8, 76 drones, 78 συστήματα πολλαπλής εκτόξευσης πυραύλων: HIMARS, Smerch, Uragan και Alder, καθώς και 24 αμερικανικούς πυραύλους αέρος-εδάφους κατά της ακτινοβολίας ΒΛΑΒΗ κατά τη διάρκεια της εβδομάδας. Τα κατεστραμμένα drones περιλαμβάνουν εννέα που καταρρίφθηκαν κατά τη διάρκεια μιας ουκρανικής τρομοκρατικής επίθεσης εναντίον πλοίων του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας και πολιτικών σκαφών στο οδόστρωμα της Σεβαστούπολης στις 29 Οκτωβρίου.

Οι ρωσικές μονάδες αεροπορίας, πυραύλων και πυροβολικού κατέστρεψαν αρκετά αμερικανικά οβιδοβόλα M777, δύο αμερικανικής κατασκευής συστήματα πολλαπλών πυραύλων εκτόξευσης HIMARS, καθώς και ένα γερμανικό σύστημα πυραύλων πολλαπλής εκτόξευσης MARS-2 και αυτοπροωθούμενη μονάδα πυροβολικού PzH 2000.

Επίσης, ένα ουκρανικό ταχύπλοο καταστράφηκε κατά τη διάρκεια προσπάθειας ουκρανικής ομάδας δολιοφθοράς και αναγνώρισης να προσγειωθεί κοντά στο Energodar στην περιοχή Zaporozhye.

Επιπλέον, επτά αυτόνομα θαλάσσια μη επανδρωμένα αεροσκάφη που είχαν λάβει μέρος στην προαναφερθείσα επίθεση σε πλοία στα ύδατα της Σεβαστούπολης χτυπήθηκαν επίσης. Αυτή ήταν η πρώτη φορά κατά τη διάρκεια ολόκληρης της ειδικής επιχείρησης, τέτοια περιστατικά δεν είχαν αναφερθεί επίσημα στο παρελθόν.

Καταστροφή σημαντικών ουκρανικών στόχων

Στις 26 Οκτωβρίου, μια ρωσική επίθεση στην περιοχή του χωριού Prikolotnoye στην περιοχή Kharkov εξάλειψε ένα κέντρο επικοινωνιών των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων και κατέστρεψε μια εγκατάσταση αποθήκευσης πετρελαίου κοντά στο Dnepropetrovsk που χρησιμοποιούνταν για την προμήθεια καυσίμου ντίζελ στα στρατεύματα στο Donbass.

Στις 27 Οκτωβρίου, ένα εργοστάσιο κοντά στο Pavlograd της Περιφέρειας Dnepropetrovsk καταστράφηκε. Παρήγαγε καύσιμα πυραύλων, εκρηκτικά και πυρίτιδα για τον ουκρανικό στρατό. Στις 30 Οκτωβρίου, οι ρωσικές δυνάμεις έπληξαν ένα κέντρο εκπαίδευσης των ουκρανικών δυνάμεων ειδικών επιχειρήσεων κοντά στο Ochakov στην περιοχή Nikolayev.

Στις 31 Οκτωβρίου, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι πραγματοποιήθηκαν πλήγματα μεγάλης εμβέλειας από αέρος και θάλασσα. Ως αποτέλεσμα, χτυπήθηκαν εγκαταστάσεις του στρατιωτικού ελέγχου και των ενεργειακών συστημάτων της Ουκρανίας.

Συνολικά, σύμφωνα με τους υπολογισμούς του TASS, τα ρωσικά στρατεύματα κατέστρεψαν 33 θέσεις διοίκησης της Ουκρανίας και 14 αποθήκες πυρομαχικών κατά τη διάρκεια της εβδομάδας.

https://tass.com/politics/1530357

Ο Άγιος Νεκτάριος για τον Ελληνισμό: Το ΜΝΗΜΕΙΩΔΕΣ κείμενο.

  Ο Άγιος Νεκτάριος για τον Ελληνισμό:  Το ΜΝΗΜΕΙΩΔΕΣ κείμενο. ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ ΠΕΝΤΑΠΟΛΕΩΣ. Ἑλληνικὴ φιλοσοφία.  Δυὸ λέξεις· ἀλλὰ λέξεις...