Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2022

Ο κόσμος βιώνει μια μακρά κομβική εποχή, λέει ο Λαβρόφ . Η έννοια της ρωσικής εξωτερικής πολιτικής απαιτεί συγκέντρωση των προσπαθειών για τη διασφάλιση ασφαλών, ευνοϊκότερων συνθηκών για την οικονομική ανάπτυξη της χώρας, δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών.

 © Ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών/TASS

ΜΟΣΧΑ, 19 Οκτωβρίου. /TASS/. Ο κόσμος βιώνει μια κομβική εποχή, η οποία θα πάρει πολύ χρόνο, δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, μιλώντας ενώπιον των αποφοίτων κολεγίων που γίνονται δεκτοί στη διπλωματική υπηρεσία.

"Η αντίληψη της εξωτερικής μας πολιτικής απαιτεί συγκέντρωση των προσπαθειών για τη διασφάλιση ασφαλών, ευνοϊκότερων συνθηκών για την οικονομική ανάπτυξη της Ρωσίας, αύξηση της ευημερίας των πολιτών, προστασία των συμπατριωτών και των επιχειρήσεων στο εξωτερικό. Βιώνουμε, χωρίς υπερβολή, μια κομβική στιγμή ή, μάλλον, μια κομβική εποχή Και θα είναι μια μακρά περίοδος. Σε αυτές τις συνθήκες, είναι σημαντικό να υπερασπιστούμε όχι μόνο τα οικονομικά και κοινωνικά συμφέροντα της χώρας και του λαού, αλλά και το αίσθημα εθνικής υπερηφάνειας, τιμής και προστασίας της ιστορικής κληρονομιάς», είπε. .

Ο Λαβρόφ σημείωσε ότι, στις σύγχρονες συνθήκες, οι διπλωμάτες πρέπει όχι μόνο να βελτιώσουν τον επαγγελματισμό τους και να τελειοποιήσουν τις δεξιότητες και τη πολυμάθειά τους, αλλά και να έχουν μια πολιτική θέση.

"Οι υπάλληλοι του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών είναι επίσης γνωστοί για τον πατριωτισμό τους και την περηφάνια τους για τη χώρα. Αυτό δεν είναι απλώς ένα σχήμα λόγου, είναι μια δήλωση ενός γεγονότος", είπε ο υπουργός Εξωτερικών.

https://tass.com/politics/1524527

Ο Άγιος Νεκτάριος για τον Ελληνισμό: Το ΜΝΗΜΕΙΩΔΕΣ κείμενο.

  Ο Άγιος Νεκτάριος για τον Ελληνισμό:  Το ΜΝΗΜΕΙΩΔΕΣ κείμενο. ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ ΠΕΝΤΑΠΟΛΕΩΣ. Ἑλληνικὴ φιλοσοφία.  Δυὸ λέξεις· ἀλλὰ λέξεις...