Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2022

Κρεμλίνο - Η συμφωνία για τα σιτηρά δύσκολα μπορεί να εφαρμοστεί χωρίς την Ρωσία.

 "Σε συνθήκες όπου η Ρωσία μιλάει για αδυναμία να εγγυηθεί την ασφαλή ναυτιλία σε υποδεικνυόμενες περιοχές, μια τέτοια συμφωνία σίγουρα δύσκολα μπορεί να εφαρμοστεί. Αποκτά διαφορετική φύση, πολύ πιο επικίνδυνη, επικίνδυνη και μη εγγυημένη", δήλωσε ο Ντμίτρι Πεσκόφ.

ΜΟΣΧΑ, 31 Οκτωβρίου /TASS/. Η συμφωνία για τα σιτηρά δύσκολα μπορεί να εφαρμοστεί χωρίς τη Ρωσία και γίνεται πιο επικίνδυνη από τη φύση της, δήλωσε στους δημοσιογράφους τη Δευτέρα ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

"Σε συνθήκες όπου η Ρωσία μιλά για αδυναμία να εγγυηθεί την ασφαλή ναυτιλία σε υποδεικνυόμενες περιοχές, μια τέτοια συμφωνία σίγουρα δύσκολα μπορεί να εφαρμοστεί. Αποκτά διαφορετική φύση, πολύ πιο επικίνδυνη, επικίνδυνη και μη εγγυημένη", είπε ο Πεσκόφ.

Ακριβώς οι ενέργειες του Κιέβου έθεσαν σε κίνδυνο τη συμφωνία, είπε ο Εκπρόσωπος του Κρεμλίνου. Η Ρωσία συνεχίζει τις επαφές με την Άγκυρα και τον ΟΗΕ μέσω του Υπουργείου Εξωτερικών, πρόσθεσε ο Πεσκόφ, σχολιάζοντας την πρόθεση της Τουρκίας να προχωρήσει στην εφαρμογή της συμφωνίας για τα σιτηρά χωρίς τη συμμετοχή της Ρωσίας.

https://tass.com/politics/1530255