Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2022

Ο Πούτιν ελπίζει να βρεθει λυση στο Καραμπάχ .Ο Ρώσος ηγέτης ανέφερε επίσης πώς επετεύχθησαν συμφωνίες για τον τερματισμό μιας ένοπλης σύγκρουσης

 Ο πρωθυπουργός της Αρμενίας Νικόλ Πασινιάν και ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν

ΣΟΧΙ, 31 Οκτωβρίου /TASS/. Ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν ελπίζει ότι η τριμερής συνάντησή του με τους ηγέτες της Αρμενίας και του Αζερμπαϊτζάν θα επιτρέψει να σκιαγραφηθούν τα βήματα για την επίλυση του ζητήματος του Ναγκόρνο-Καραμπάχ, όπως είπε ο ίδιος σε συνάντηση με τον Πρωθυπουργό της Αρμενίας Νικόλ Πασινιάν τη Δευτέρα.

"Γνωρίζω ότι έχετε την πολιτική βούληση να το κάνετε και το υποστηρίζουμε. Πρέπει να περιγράψουμε τις βασικές πτυχές που θα μας επιτρέψουν να προχωρήσουμε κατά τη συνάντησή μας και σε μια τριμερή συνάντηση αργότερα", είπε ο Πούτιν, απευθυνόμενος στον Πασινιάν.

Ο Πούτιν σημείωσε ότι η επίλυση μιας τόσο σοβαρής και παρατεταμένης σύγκρουσης όπως το ζήτημα του Ναγκόρνο-Καραμπάχ απαιτεί μεγάλη προσπάθεια. «Στην πραγματικότητα, ξεκινήσαμε αυτή τη συζήτηση όταν συναντηθήκαμε στην Αστάνα, οι τρεις μας», είπε, προσθέτοντας ότι αυτές οι προσπάθειες δεν ήταν αρκετές προς το παρόν. Ο Ρώσος πρόεδρος επεσήμανε ότι ο Οργανισμός Συνθήκης Συλλογικής Ασφάλειας (CSTO) πραγματοποίησε έκτακτη σύνοδο κορυφής με πρωτοβουλία της Αρμενίας.

Ο Ρώσος ηγέτης ανέφερε επίσης πώς επετεύχθησαν συμφωνίες για τον τερματισμό μιας ένοπλης σύγκρουσης. «Εκείνη την εποχή, όλοι πιστεύαμε ότι η διασφάλιση της ειρήνης και η δημιουργία συνθηκών για την ανάπτυξη της οικονομίας της Αρμενίας ήταν ο κύριος στόχος, διότι η απεμπλοκή των υποδομών μεταφορών και η δημιουργία νέων διαδρομών είναι μεταξύ των θεμάτων που σχετίζονται με την οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη. γι' αυτό εργαζόμαστε, όλα αυτά έχουν σκοπό να βοηθήσουν τους ανθρώπους», τόνισε ο Πούτιν.

Ο Ρώσος πρόεδρος τόνισε ότι η Αρμενία ήταν στρατηγικός εταίρος και σύμμαχος της Ρωσίας από την αρχαιότητα. Πρόσθεσε ότι «είναι μια ειδική κατάσταση» για τη Ρωσία. «Περιμένω ότι θα μπορέσουμε να κάνουμε βήματα για την επίλυσή του», κατέληξε ο Πούτιν.

https://tass.com/world/1530251

Ο Άγιος Νεκτάριος για τον Ελληνισμό: Το ΜΝΗΜΕΙΩΔΕΣ κείμενο.

  Ο Άγιος Νεκτάριος για τον Ελληνισμό:  Το ΜΝΗΜΕΙΩΔΕΣ κείμενο. ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ ΠΕΝΤΑΠΟΛΕΩΣ. Ἑλληνικὴ φιλοσοφία.  Δυὸ λέξεις· ἀλλὰ λέξεις...