Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2022

Κρεμλίνο - Οι συνομιλίες για την Ουκρανία πρέπει να γίνουν πρώτα από όλα με την Ουάσιγκτον.

 Η Ρωσία να συνεχίσει να υπερασπίζεται τα συμφέροντά της, είπε ο Ντμίτρι Πεσκόφ.


Ο γραμματέας Τύπου της ρωσικής προεδρίας Ντμίτρι Πεσκόφ

TASS. 30 Οκτωβρίου. Οι συνομιλίες για την Ουκρανία θα πρέπει πρώτα από όλα να διεξαχθούν με την Ουάσιγκτον, αφού το Κίεβο ενεργεί σύμφωνα με την υπαγόρευση του, δήλωσε την Κυριακή ο γραμματέας Τύπου της Ρωσικής Προεδρίας Ντμίτρι Πεσκόφ.

"Προφανώς, η Ουάσιγκτον έχει αποφασιστική ψήφο. Είναι αδύνατο να συζητήσουμε οτιδήποτε, με το Κίεβο", είπε σε συνέντευξή του στο πρόγραμμα Moscow.Kremlin.Putin στο τηλεοπτικό κανάλι Rossiya-1.

«Το Κίεβο έχει έναν πρόεδρο, έναν νόμιμο πρόεδρο της Ουκρανίας, τον κ. [Vladimir] Zelensky, και είναι θεωρητικά δυνατό να συνάψουμε οποιεσδήποτε συμφωνίες μαζί του, αλλά, λαμβάνοντας υπόψη την εμπειρία του Μαρτίου, αυτές οι συμφωνίες δεν σημαίνουν τίποτα γιατί μπορούν να ακυρωθούν αμέσως στο η υπαγόρευση από έξω», είπε. Έτσι, τουλάχιστον, είναι απαραίτητο να μιλήσετε με κάποιον άλλο, συν με τον κίνητρο, τον προστάτη του και ούτω καθεξής».

Η Ρωσία θα συνεχίσει να υπερασπίζεται τα συμφέροντά της, δεν θα ανεχθεί κανέναν να την κυβερνά, δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της ρωσικής προεδρίας.

"Μπορεί να μην έχουμε επιτυχία παντού, μπορεί να έχουμε ορισμένες αποτυχίες, αλλά δεν μπορούμε να είμαστε υποκείμενοι σε κανέναν. Είναι αδύνατο. Και είναι εγγύηση ότι θα υπερασπιστούμε τα συμφέροντά μας", είπε.

https://tass.com/politics/1529835