Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2022

ΒΙΝΤΕΟ - Πατήρ Τύχων Σεβκούνωφ - «Όταν το Παρίσι ή το Λονδίνο είχαν 10.000-15.000 πληθυσμό, η Κωνσταντινούπολη είχε μισό, αν όχι ένα εκατομμύριο, πολυώροφα κτίρια, λεωφόρους με υδραυλικούς ανελκυστήρες, με παροχή νερού και αποχέτευση, με κοινωνικές υπηρεσίες.

 ΒΙΝΤΕΟ - Πατήρ  Τύχων Σεβκούνωφ - «Όταν το Παρίσι ή το Λονδίνο είχαν 10.000-15.000 πληθυσμό, η Κωνσταντινούπολη είχε μισό, αν όχι ένα εκατομμύριο, πολυώροφα κτίρια, λεωφόρους με υδραυλικούς ανελκυστήρες, με παροχή νερού και αποχέτευση, με κοινωνικές υπηρεσίες.

Στο Παρίσι η αποχέτευση δημιουργήθηκε το 18ο αιώνα και στο Λονδίνο το 19ο, νομίζω. Το έχω ξαναπεί, μοναδική υγιεινή εφεύρεση των μεσαιωνικών Ευρωπαίων ήταν τα ψηλά τακούνια, για να μην κυλιούνται τα ρούχα τους στη λάσπη.

https://rumble.com/vtpx0b-49918043.html

Όταν ραγίζεις την ιδανική εικόνα του ευρωκεντρισμού, σοκάρονται όσοι θεωρούν τη Δύση αλάθητη σαν τον Πάπα…», αναφέρει ο Ελληνικής καταγωγής Επίσκοπος της Ρωσικής Εκκλησίας π. Τύχων Σεβκούνωφ! :

«Ναι, είναι αλήθεια ότι η γιαγιά μου, η Ελένη Κουζμίνιτσνα [Σ.Σ. του Κοσμά] Παπαδοπούλου, ήταν Ελληνίδα από τον Πόντο, οπότε οι Έλληνες συγγενείς μου είναι πολλοί», θα αναφέρει σε μια παλαιότερη συνέντευξη.

Ο π. Τύχων μόνασε στη Μονή των Σπηλαίων του Πσκωφ, τη μοναδική
που δεν κατάφεραν να κλείσουν οι Μπολσεβίκοι, και είχε Πνευματικό καθοδηγητή τη μεγαλύτερη σύγχρονη ασκητική αγία μορφή της Ρωσίας,
τον π. Ιωάννη Κρεστιάνκιν!
Στο συγκλονιστικό αυτό ντοκιμαντέρ
για τα αίτια της Άλωσης της λεγόμενης Βυζαντινής Αυτοκρατορίας, θα διαπιστώσουμε πως τα αίτια που οδηγούν στην Άλωση είναι πάντοτε ίδια:
H αμέλεια για τη σωτηρία της ψυχής μας και η αδιαφορία μας για τα πολιτικά πράγματα.

Ο Άγιος Νεκτάριος για τον Ελληνισμό: Το ΜΝΗΜΕΙΩΔΕΣ κείμενο.

  Ο Άγιος Νεκτάριος για τον Ελληνισμό:  Το ΜΝΗΜΕΙΩΔΕΣ κείμενο. ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ ΠΕΝΤΑΠΟΛΕΩΣ. Ἑλληνικὴ φιλοσοφία.  Δυὸ λέξεις· ἀλλὰ λέξεις...