Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2022

Τελευταίες ενημερώσεις στην Ουκρανία: Το Κίεβο προτρέπει τη Ρωσία να αποσύρει τα στρατεύματά της Νέα της Ουκρανίας από τις 30 Ιανουαρίου: Το Κίεβο καλεί τη Ρωσία να αποσύρει τις στρατιωτικές δυνάμεις που έχουν συγκεντρωθεί στα σύνορά της.

 

Τελευταίες ενημερώσεις στην Ουκρανία: Το Κίεβο προτρέπει τη Ρωσία να αποσύρει τα στρατεύματά της

Νέα της Ουκρανίας από τις 30 Ιανουαρίου: Το Κίεβο καλεί τη Ρωσία να αποσύρει τις στρατιωτικές δυνάμεις που έχουν συγκεντρωθεί στα σύνορά της.

Το Κίεβο προέτρεψε τη Μόσχα να αποσύρει τα στρατεύματά της από τα σύνορα της Ουκρανίας και να συνεχίσει τον διάλογο με τη Δύση εάν είναι «σοβαρό» για την αποκλιμάκωση των εντάσεων που έχουν εκτοξευθεί εν μέσω φόβων για ρωσική εισβολή.

«Η Ρωσία πρέπει να συνεχίσει τη διπλωματική δέσμευση και να αποσύρει τις στρατιωτικές δυνάμεις που συγκέντρωσε κατά μήκος των συνόρων της Ουκρανίας και στα προσωρινά κατεχόμενα εδάφη της Ουκρανίας», έγραψε στο Twitter ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας Ντμίτρο Κουλέμπα.

Εν τω μεταξύ, αμερικανοί γερουσιαστές δήλωσαν ότι είναι πολύ κοντά στην επίτευξη συμφωνίας σχετικά με τη νομοθεσία για την επιβολή κυρώσεων στη Ρωσία για τις ενέργειές της στην Ουκρανία και η βρετανική κυβέρνηση είπε ότι θα εισαγάγει νέα νομοθεσία αυτή την εβδομάδα για να διευρύνει το πεδίο των κυρώσεων που μπορεί να εφαρμόσει στη Ρωσία, η οποία έχει ανέπτυξε δεκάδες χιλιάδες στρατιώτες κοντά στα ουκρανικά σύνορα.

Η Ρωσία δήλωσε την Κυριακή ότι θέλει σχέσεις «αμοιβαίου σεβασμού» με τις Ηνωμένες Πολιτείες και αρνήθηκε ότι συνιστά απειλή για την Ουκρανία, αλλά κατηγόρησε το ΝΑΤΟ ότι θέλει να «σύρει» την Ουκρανία στη συμμαχία. Ο αρχηγός του ΝΑΤΟ είπε ότι η συμμαχία δεν σχεδιάζει να αναπτύξει μαχητικά στρατεύματα στην Ουκρανία σε περίπτωση ρωσικής εισβολής.

Οι κουρασμένοι από τον πόλεμο κάτοικοι θρηνούν για τα σπίτια που χάθηκαν στον βομβαρδισμό της ανατολικής Ουκρανίας.

Περιτριγυρισμένο από άδεια χωράφια με σιτάρι και θαμμένο κάτω από ένα παχύ στρώμα χιονιού, το χωριό Nevelske στην περιοχή Donbas της ανατολικής Ουκρανίας είναι εντελώς εγκαταλελειμμένο – καταστράφηκε εν μέσω μιας κλιμακούμενης κρίσης Ουκρανίας-Ρωσίας που έχει οδηγήσει την Ευρώπη στο χείλος της σύγκρουσης.

Βρίσκεται μόλις 24 χιλιόμετρα (15 μίλια) βορειοδυτικά της πόλης Ντόνετσκ που ελέγχεται από τους αυτονομιστές, οι κάτοικοι του αγροτικού οικισμού είχαν ξεπεράσει περισσότερα από επτά χρόνια στη σύγκρουση μεταξύ των ουκρανικών δυνάμεων και των υποστηριζόμενων από τη Ρωσία αυτονομιστών, μέχρι που προκλήθηκε σφοδρός βομβαρδισμός στα μέσα Νοεμβρίου οι περισσότεροι από τους εναπομείναντες κατοίκους του να φύγουν.

Η Valentina Omelnycka, 63 ετών, και η οικογένειά της έχασαν το σπίτι τους.

«Ξέρουν ότι άμαχοι ζουν εδώ, δεν πρέπει να στοχοποιούμαστε», είπε. «Αλλά στόχευσαν κατευθείαν σε εμάς».

Κρίση Ουκρανίας-Ρωσίας: Η ζωή μέσα στο Ντόνετσκ που ελέγχεται από τους αυτονομιστές.

Στην αυτοανακηρυχθείσα Λαϊκή Δημοκρατία του Ντόνετσκ, μια αποσχισθείσα περιοχή της ανατολικής Ουκρανίας, λίγα πράγματα έχουν αλλάξει από τότε που ξέσπασαν οι μάχες το 2014.

Οι περισσότεροι από τους ανθρώπους που ζούσαν εκεί είναι πολύ φοβισμένοι να επιστρέψουν εξαιτίας των σποραδικών βομβαρδισμών και επειδή αυξάνονται οι φόβοι για πιθανή ανανέωση της σύγκρουσης.

Όμως η νέα γενιά, πολλά από τα οποία ήταν παιδιά όταν ξεκίνησε η σύγκρουση, φαίνεται αποφασισμένη να ζήσει τη ζωή της όσο πιο φυσιολογικά μπορεί.


https://www.aljazeera.com/news/2022/1/30/russia-ukraine-crisis-uk-sanctions-liveblog





Μέλη του ρωσικού στρατού συμμετέχουν σε ασκήσεις στην περιοχή Kuzminsky στη νότια περιοχή Rostov, στη Ρωσία

Ο Άγιος Νεκτάριος για τον Ελληνισμό: Το ΜΝΗΜΕΙΩΔΕΣ κείμενο.

  Ο Άγιος Νεκτάριος για τον Ελληνισμό:  Το ΜΝΗΜΕΙΩΔΕΣ κείμενο. ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ ΠΕΝΤΑΠΟΛΕΩΣ. Ἑλληνικὴ φιλοσοφία.  Δυὸ λέξεις· ἀλλὰ λέξεις...