Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2022

Το Κρεμλίνο καταδικάζει την «ανησυχητική» βρετανική απειλή για κατάσχεση της περιουσίας των ολιγαρχών.

 

Το Κρεμλίνο καταδικάζει την «ανησυχητική» βρετανική απειλή για κατάσχεση της περιουσίας των ολιγαρχών.

Το σπίτι του Ρόμαν Αμπράμοβιτς στο Λονδίνο στους κήπους των παλατιών του Κένσινγκτον.britishlistedbuildings.co.uk


Το Κρεμλίνο δεσμεύτηκε τη Δευτέρα να ανταποκριθεί εάν η Βρετανία κατασχέσει τις περιουσίες των Ρώσων ολιγαρχών στο Λονδίνο ως μέρος των σαρωτικών κυρώσεων που στοχεύουν να αποτρέψουν τη Μόσχα από την εισβολή στην Ουκρανία.

Η υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας Λιζ Τρας  υποσχέθηκε την Κυριακή να αποκαλύψει νομοθεσία αυτή την εβδομάδα που εισάγει ένα ευρύ φάσμα κυρώσεων που θα μπορούσαν να στοχεύουν «κάθε εταιρεία που ενδιαφέρει το Κρεμλίνο».

«Δεν θα υπάρχει πουθενά να κρυφτούν για τους ολιγάρχες του Πούτιν», είπε ο Τρας στο Sky News, προσθέτοντας ότι «τίποτα δεν είναι εκτός τραπεζιού» όταν ρωτήθηκε για την ικανότητα της Βρετανίας να δεσμεύσει περιουσία στο Λονδίνο.

Ο εκπρόσωπος του Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, Ντμίτρι Πεσκόφ, περιέγραψε την προειδοποίηση του Τρους ως μια «εξαιρετικά ανησυχητική» δήλωση που «υπονομεύει την ελκυστικότητα των επενδύσεων και την ελκυστικότητα του Ηνωμένου Βασιλείου ως τέτοια».

«Δεν είναι συχνά που βλέπεις ή ακούς τόσο άμεσες απειλές για επίθεση σε μια επιχείρηση», είπε ο Πεσκόφ στους δημοσιογράφους.

Πρόσθεσε ότι η Μόσχα «θα βασιστεί στα δικά της συμφέροντα όταν θα διαμορφώσει αντίποινα».

«Μια επίθεση από μια συγκεκριμένη χώρα στις ρωσικές επιχειρήσεις συνεπάγεται φυσικά μέτρα αντιποίνων», ανέφερε ο Πεσκόφ, επικαλούμενο το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.

Όταν ρωτήθηκε για την πρόκληση του « ξεριζωμού » των ολιγαρχών που συνδέονται με το Κρεμλίνο που εμπλέκονται στην πολιτική, την ακίνητη περιουσία και τη χρηματοπιστωτική βιομηχανία της Βρετανίας, ο Τρας είπε: 

«Υπάρχει πραγματική απειλή εδώ για την ελευθερία και τη δημοκρατία στην Ευρώπη, και αυτό είναι πιο σημαντικό από τα βραχυπρόθεσμα οικονομικά οφέλη».

themoscowtimes.com


Ο Άγιος Νεκτάριος για τον Ελληνισμό: Το ΜΝΗΜΕΙΩΔΕΣ κείμενο.

  Ο Άγιος Νεκτάριος για τον Ελληνισμό:  Το ΜΝΗΜΕΙΩΔΕΣ κείμενο. ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ ΠΕΝΤΑΠΟΛΕΩΣ. Ἑλληνικὴ φιλοσοφία.  Δυὸ λέξεις· ἀλλὰ λέξεις...