Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2022

28/01/2022 - 11:45 - ΛΕΥΚΟΡΩΣΙΑ - Ουκρανική κρίση: Η Λευκορωσία «θα πολεμήσει στο πλευρό της Ρωσίας» εάν ο Πούτιν πάει σε πόλεμο, λέει ο Λουκασένκο .

28/01/2022 - 11:45

- ΛΕΥΚΟΡΩΣΙΑ Ουκρανική κρίση: 

Η Λευκορωσία «θα πολεμήσει στο πλευρό της Ρωσίας» εάν ο Πούτιν πάει σε πόλεμο, λέει ο Λουκασένκο .

Τα ρωσικά πυραυλικά συστήματα εδάφους-αέρος S-400 Triumf συμμετέχουν σε στρατιωτικές ασκήσεις στην περιοχή Sverdlovsk, Ural, στη Ρωσία.   -   Πνευματικά δικαιώματα   AP/Υπηρεσία Τύπου του Ρωσικού Υπουργείου Άμυνας.

Η Λευκορωσία θα πολεμήσει στο πλευρό της Ρωσίας εάν η Μόσχα εισβάλει στην Ουκρανία, δήλωσε την Παρασκευή ο Αλεξάντερ Λουκασένκο, παρόλο που ο κορυφαίος διπλωμάτης της Ρωσίας είπε ότι το Κρεμλίνο δεν είχε καμία πρόθεση να πάει σε πόλεμο.

Ο πρόεδρος της Λευκορωσίας είπε ότι θα καλωσορίσει «εκατοντάδες χιλιάδες» Ρώσους στρατιώτες στη χώρα του εάν η Λευκορωσία ή η Ρωσία δεχθούν επίθεση.

"Εάν υπάρξει επιθετικότητα εναντίον της Λευκορωσίας, θα υπάρξουν εκατοντάδες χιλιάδες Ρώσοι στρατιώτες. Οι οποίοι, μαζί με εκατοντάδες χιλιάδες Λευκορώσους, θα υπερασπιστούν αυτή τη γη", είπε.

Όμως, όπως ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, ο οποίος είπε την Παρασκευή ότι η Ρωσία «δεν θέλει πόλεμο», ο Λουκασένκο προειδοποίησε ότι εάν υπάρξει σύγκρουση «δεν θα υπήρχαν νικητές».

«Όλοι θα χάσουν τα πάντα», είπε.

Η Μόσχα και το Μινσκ είναι βασικοί σύμμαχοι, με τον Πούτιν να παρέχει βασική υποστήριξη στον Λουκασένκο κατά τις διαδηλώσεις που ακολούθησαν την αμφισβητούμενη επανεκλογή του το 2020.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες και το ΝΑΤΟ έχουν προειδοποιήσει ότι η Ρωσία σχεδιάζει να εισβάλει στην Ουκρανία αφού 100.000 Ρώσοι στρατιώτες συγκεντρώθηκαν στα σύνορα με τη χώρα τις τελευταίες εβδομάδες.

Η Ρωσία έχει επανειλημμένα αρνηθεί ότι σχεδιάζει να εισβάλει στην Ουκρανία, από την οποία προσάρτησε την Κριμαία το 2014. Στα ανατολικά της Ουκρανίας, οι φιλορώσοι αυτονομιστές ελέγχουν εκτάσεις εδάφους γύρω από τις πόλεις Ντόνετσκ και Λουχάνσκ.

Η Μόσχα ζήτησε διαβεβαιώσεις ότι η Ουκρανία θα παραμείνει εκτός ΝΑΤΟ, το οποίο το Κρεμλίνο θεωρεί ότι είναι μια ευρεία αντιρωσική στρατιωτική συμμαχία, και να σταματήσει να αναπτύσσει όπλα κοντά στα σύνορα της Ρωσίας.

https://www.euronews.com/2022/01/28/ukraine-crisis-belarus-will-fight-alongside-russia-if-putin-goes-to-war-says-lukashenko

    https://rumble.com/vteb8v-49376623.html


Ο Άγιος Νεκτάριος για τον Ελληνισμό: Το ΜΝΗΜΕΙΩΔΕΣ κείμενο.

  Ο Άγιος Νεκτάριος για τον Ελληνισμό:  Το ΜΝΗΜΕΙΩΔΕΣ κείμενο. ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ ΠΕΝΤΑΠΟΛΕΩΣ. Ἑλληνικὴ φιλοσοφία.  Δυὸ λέξεις· ἀλλὰ λέξεις...