Σε ένα μικρό σχετικά βάθος περίπου 660 χιλιομέτρων κάτω από τα πόδια μας (χωρίς διόδια), υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να υπάρχουν βουνά με ύψος μεγαλύτερο ακόμη και από το Έβερεστ, σύμφωνα με εκτιμήσεις Αμερικανών και Κινέζων γεωεπιστημόνων.
Αυτό συμβαίνει καθώς η Γη έχει τρία βασικά στρώματα, τον φλοιό, τον μανδύα και τον πυρήνα.
H «καρδιά» του πλανήτη μας χωρίζεται σε εσωτερικό και εξωτερικό πυρήνα, αλλά είναι λιγότερο γνωστό ότι και ο μανδύας διαθέτει ανώτερο και κατώτερο στρώμα.
Ανάμεσα ακριβώς σε αυτά τα δύο στρώματα, υπάρχει μια διαχωριστική ζώνη που οι ερευνητές ονομάζουν απλώς «το σύνορο των 660 χιλιομέτρων». Και πάνω σε αυτό το διαχωριστικό στρώμα σχηματίζονται βουνά (που εναλλάσσονται με πεδιάδες σαν της Λάρισας, ίσως και μεγαλύτερες), ψηλότερα από οποιοδήποτε υπάρχει στην επιφάνεια της Γης.
Επιβεβαιώνεται επομένως η θεωρία του εγκλεισμού των ρυπαρών εθνών σε αυτό το ευρύχωρο «υπόγειο» του πλανήτη.
Πρώτος τους έκλεισε εκεί ο Μέγας Αλέξανδρος μετά τη νικηφόρα μάχη του απέναντι στα ερπετοειδή, από την οδό του Αφγανιστάν, την οποία τις τελευταίες δεκαετίες διεκδικούν όλες οι Μεγάλες Δυνάμεις, για να φτάσουν στην πεδιάδα «Τάκλιν Μακούν» της βόρειας Κίνας.
Μετά τους κατατρόπωσε ο Αλέξανδρος Κουμουνδούρος: μια πύλη που ξεκινά από τον πάτο της ομώνυμης λίμνης με καμουφλάζ υπολείμματα από πετρελαιοειδή, καταλήγει σε ένα από τα υπόγεια βουνά, μέσω του μετρό της αρχαίας Θήβας.
Είχαν προηγηθεί δεκαετίες σκληρών αγώνων του Αλέξανδρου Υψηλάντη με τα ανατολικά και βόρεια ρυπαρά έθνη.
Κάθε Αλέξανδρος όπως γίνεται αντιληπτό είναι εν δυνάμει συνεχιστής των αγώνων, καθώς ετυμολογικά καθορίζει αυτόν «που απωθεί βίαια τους άνδρες», δηλαδή τους εχθρούς.
Εδώ και δεκαετίες υπάρχει ησυχία, μετά το Μεσοπρόθεσμο Μνημόνιο των 343 ετών που τους επέβαλλε ο Κουμουνδούρος.
Αλλά ποτέ κανείς δεν ξέρει τις μας επιφυλάσσει το μέλλον, μήπως ξεσηκωθούν κανένα πρωινό και θελήσουν να το σκίσουν, μήπως πουν κάποια στιγμή πως το χρέος τους να ζουν υπογείως, είναι παράνομο, επαχθές και επονείδιστο.
https://emo.gr/2019/02/sta-synora-tou-mandya-katoikoun-ta-rypara-ethni/