Παρασκευή 19 Αυγούστου 2022

Οι ΗΠΑ καταδικάζουν την ΕΕ σε πείνα, κρύο, απομόνωση σε μια προσπάθεια να προσκολληθούν στην εξουσία, λέει ο πρόεδρος της Δούμας . «Η Ουάσιγκτον είναι έτοιμη να κάνει τα πάντα για να διατηρήσει την εξουσία της στον κόσμο, θυσιάζοντας την ευημερία των πολιτών και την οικονομία των ευρωπαϊκών χωρών», δήλωσε ο Βιάτσεσλαβ Βολοντίν.

 Ο πρόεδρος της Ρωσικής Κρατικής Δούμας Βιάτσεσλαβ Βολοντίν

ΜΟΣΧΑ, 19 Αυγούστου. /TASS/. Οι Ηνωμένες Πολιτείες επιδιώκουν να διατηρήσουν την «δύναμή τους στον κόσμο» βλάπτοντας ευρωπαϊκές χώρες και στην πραγματικότητα καταδικάζοντάς τες σε απομόνωση, δήλωσε ο πρόεδρος της Ρωσικής Κρατικής Δούμας Βιάτσεσλαβ Βολοντίν την Παρασκευή στο κανάλι του στο Telegram.

"Η Ουάσιγκτον έχει καταδικάσει την Ευρώπη σε πείνα, κρύο και απομόνωση. <...> Η Ουάσιγκτον είναι έτοιμη να κάνει τα πάντα για να διατηρήσει την εξουσία της στον κόσμο, θυσιάζοντας την ευημερία των πολιτών και την οικονομία των ευρωπαϊκών χωρών", δήλωσε ο Βολοντίν.

Τόνισε ότι οι αποφάσεις των κρατών της ΕΕ να αποφύγουν τους ρωσικούς ενεργειακούς πόρους, να κόψουν την οικονομική συνεργασία με τη Ρωσία και να απαγορεύσουν στους Ρώσους να εισέλθουν στη χώρα «λήφθηκαν υπό την πίεση της Ουάσιγκτον». "Οι υποστηρικτές αυτής της πολιτικής στην Ευρώπη είναι η Αγγλία, η οποία έχει εγκαταλείψει την Ευρωπαϊκή Ένωση, και οι χώρες που είναι κυρίαρχες μόνο κατ' όνομα, δηλαδή η Λιθουανία, η Λετονία, η Εσθονία και η Ουκρανία. Επίσης μέρος αυτού του ρωσοφοβικού συνασπισμού είναι η Πολωνία, η Τσεχία και Φινλανδία, που ελπίζουν να πάρουν ένα φυλλάδιο από την Αμερική», τόνισε ο Βολοντίν.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Δούμας, το φυσικό αέριο στις Ηνωμένες Πολιτείες κοστίζει σήμερα 333 δολάρια ανά 1.000 κυβικά μέτρα. Εν τω μεταξύ, η Ουάσιγκτον το πουλά στην Ευρώπη «σε 7,3 φορές την τιμή, καθιστώντας την οικονομία των χωρών της ΕΕ μη ανταγωνιστική». Επιπλέον, τόνισε ο Volodin, ο πληθωρισμός στην Ευρωζώνη έχει ήδη φτάσει στο ρεκόρ του 8,9%.

"Η ασυνήθιστη ζέστη που ξέσπασε στην Ευρώπη έχει πλήξει σκληρά τη γεωργία. Η συγκομιδή της είναι 20% λιγότερη από πέρυσι. Υπάρχει έλλειψη ηλεκτρικής ενέργειας και το κόστος της έχει εξαπλασιαστεί κατά τη διάρκεια του έτους", πρόσθεσε ο Βολοντίν.

https://tass.com/politics/1495701