Τρίτη 16 Αυγούστου 2022

Ο Πούτιν αποκαλύπτει όπλα υψηλών δυνατοτήτων και η Ρωσία και η Βόρεια Κορέα ενισχύουν τους δεσμούς...

 Πολλά πολλά υποσχόμενα ρωσικά όπλα είναι χρόνια και δεκαετίες μπροστά από τους ξένους αντιπάλους τους, δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν στις 15 Αυγούστου στα εγκαίνια του Διεθνούς Στρατιωτικού-Τεχνικού Φόρουμ Στρατός-2022. Η Μόσχα είναι έτοιμη να τα προσφέρει στους συμμάχους και τους εταίρους της, είπε ο πρόεδρος. Κατά τη γνώμη του, η ανάπτυξη της στρατιωτικής-τεχνικής συνεργασίας θα εξασφαλίσει όχι μόνο εθνική, αλλά και παγκόσμια ασφάλεια και σταθερότητα. Οι ειδικοί είπαν στην Izvestia ότι σχεδόν όλα τα μοντέλα ρωσικών όπλων έχουν δοκιμαστεί σε συνθήκες μάχης, κάτι που είναι σημαντικό για τους πιθανούς αγοραστές.

Σύμφωνα με τον Ρώσο υπουργό Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου, περίπου 1.500 εγχώριες και διεθνείς επιχειρήσεις και οργανισμοί σχεδιάζουν να συμμετάσχουν στο φόρουμ φέτος. Αναμένεται να υπογράψει 36 κρατικές συμβάσεις με επιχειρήσεις της αμυντικής βιομηχανίας συνολικού ύψους 522 δις ρούβλια (8,5 δις δολάρια). Μοντέλα τεθωρακισμένων οχημάτων υψηλών δυνατοτήτων, πυραυλικών όπλων, ακόμη και οχημάτων βαθέων υδάτων είναι από τις πιο ενδιαφέρουσες καινοτομίες που θα παρουσιαστούν στην έκθεση.

Τα προϊόντα του ρωσικού στρατιωτικού-βιομηχανικού συγκροτήματος είναι γνωστά σε όλο τον κόσμο, δήλωσε στην Izvestia ο στρατιωτικός ειδικός Αντρέι Φρόλοφ. "Προμηθεύουμε πολλά όπλα για τις χερσαίες δυνάμεις. Τα προϊόντα της εταιρείας Kalashnikov εξάγονται καλά σε όλα τα διαμετρήματα - τα 7,62 mm, 5,45 mm, καθώς και κάτω από το φυσίγγιο ΝΑΤΟ 5,56 mm. Το κύριο αντικείμενο, ωστόσο, είναι τα τουφέκια επίθεσης Καλάσνικοφ από η σειρά 200, τα ελαφρά πολυβόλα PKM και PKP Pecheneg, τα τουφέκια ελεύθερου σκοπευτή SVD και μια ολόκληρη σειρά πιστολιών. Υπάρχει ζήτηση για εγχώριους εκτοξευτές χειροβομβίδων, που ανήκουν επίσης σε φορητά όπλα», είπε στην εφημερίδα.

Επιπλέον, σύμφωνα με τον ίδιο, τα νέα ρωσικά άρματα μάχης T-90 πωλούνται στο εξωτερικό. Ο αναλυτής πρόσθεσε ότι τα εγχώρια συστήματα αεράμυνας έχουν ισχυρή φήμη.

Τούτου λεχθέντος, η Ινδία, η Κίνα, η Αλγερία και η Αίγυπτος είναι από τους κύριους αγοραστές ρωσικών όπλων, γράφει η Izvestia. Η Μόσχα ενδιαφέρεται επίσης για τη διεξαγωγή διοικητικών ασκήσεων και άλλων στρατιωτικών ασκήσεων με τους συμμάχους και τους εταίρους της, εκτός από την εμπορία των αμυντικών προϊόντων της.

https://tass.com/pressreview/1494007