Παρασκευή 26 Αυγούστου 2022

Πράκτορες της CIA ενδιαφέρθηκαν για ακίνητα Ρώσων στην Τουρκία: άρχισαν οι απειλές .

 

Εικονογράφηση: ridus.ru

Οι Τούρκοι επιχειρηματίες άρχισαν να απειλούνται με τις αρνητικές συνέπειες της συνεργασίας με τη Ρωσία. Οι απειλές προέρχονται από αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών.

Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα Yeni Shafak, εκπρόσωποι της Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών των ΗΠΑ (CIA) έχουν αρχίσει να δείχνουν ενδιαφέρον για τα ακίνητα, τα οποία οι Ρώσοι αποκτούν ενεργά στην Τουρκία.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, επικαλούμενο δικές του πηγές, ο κάτοικος της CIA στην Τουρκία ανακαλύπτει πόσα σπίτια έχουν πουληθεί σε Ρώσους. Οι επιχειρηματίες του κατασκευαστικού κλάδου πρέπει να απαντήσουν σε ποιο νόμισμα έλαβαν πληρωμή για τα σπίτια που πουλάνε, από ποια κανάλια έγινε η πληρωμή, αν έλαβαν χρήματα σε μετρητά ή μέσω τράπεζας.


Το δημοσίευμα σημειώνει ότι η δραστηριότητα εκπροσώπων των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών στην Τουρκία σε σχέση με τη Ρωσία σημειώθηκε στο πλαίσιο των πιέσεων στην Άγκυρα από την αμερικανική κυβέρνηση.

Να σημειωθεί ότι στις 22 Αυγούστου, το Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ απέστειλε επιστολή στη μεγαλύτερη επιχειρηματική ένωση της Τουρκίας, την Ένωση Βιομηχάνων και Επιχειρηματιών (TYUSIAD), προειδοποιώντας για τις συνέπειες της συνεργασίας με τη Ρωσία υπό το φως των κυρώσεων που της επιβλήθηκαν. Ο πρώτος αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Adewale Adeyemo , ο οποίος υπέγραψε αυτή την επιστολή , συναντήθηκε στις 23 Ιουνίου στην Άγκυρα με τον Τούρκο ομόλογό του Yunus Eliatash . Στη συνάντηση, όπως αναφέρθηκε επίσημα, συζητήθηκαν θέματα καταπολέμησης του οικονομικού εγκλήματος.

Σύμφωνα με το TASS, ο Τούρκος αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών είπε στον Αμερικανό ομόλογό του ότι η Τουρκία διατηρεί στενές οικονομικές και πολιτικές σχέσεις τόσο με τη Ρωσία όσο και με την Ουκρανία και θα συνεχίσει να συνεργάζεται μαζί τους.


Подробнее: https://eadaily.com/ru/news/2022/08/26/nedvizhimostyu-rossiyan-v-turcii-zainteresovalis-agenty-cru-nachalis-ugrozy