Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2023

Συνεργασία μεταξύ Μόσχας και Τεχεράνης - Η εξωτερική πίεση και οι κυρώσεις δεν αποτελούν εμπόδιο για τη συνεργασία μεταξύ Μόσχας και Τεχεράνης, αντίθετα, οι συνεχιζόμενοι παράνομοι περιορισμοί συμβάλλουν μόνο στην ενίσχυση των θετικών τάσεων στις διμερείς σχέσεις, δήλωσε τη Δευτέρα η εκπρόσωπος του Ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα.

 Η εκπρόσωπος του Ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα.

© Ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών/TASS

ΜΟΣΧΑ, 13 Φεβρουαρίου. /TASS/. 

Η εξωτερική πίεση και οι κυρώσεις δεν αποτελούν εμπόδιο για τη συνεργασία μεταξύ Μόσχας και Τεχεράνης, αντίθετα, οι συνεχιζόμενοι παράνομοι περιορισμοί συμβάλλουν μόνο στην ενίσχυση των θετικών τάσεων στις διμερείς σχέσεις, δήλωσε τη Δευτέρα η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα.

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Γάλλου Προέδρου Εμανουέλ Μακρόν ότι η υποστήριξη της Τεχεράνης στη Μόσχα μπορεί να συνεπάγεται περαιτέρω αντιιρανικές κυρώσεις και μεγαλύτερη απομόνωση της χώρας, τόνισε ότι Ρωσία και Ιράν «καλλιεργούν αμοιβαία επωφελή συνεργασία ανεξάρτητα από τη γνώμη της Δύσης».

"Η εξωτερική πίεση και οι κυρώσεις δεν αποτελούν εμπόδιο γι' αυτό. 

Μάλλον το αντίθετο, οι παράνομοι περιορισμοί έχουν ακόμη και την ικανότητα να συμβάλουν στην ενίσχυση των θετικών τάσεων της ανάπτυξης στο εμπόριο Ρωσίας-Ιράν, που είχαν εμφανιστεί τα τελευταία χρόνια", σημείωσε η Ζαχάροβα.

Υπενθύμισε ότι το ρωσο-ιρανικό εμπόριο το 2022 είχε εκτιναχθεί κατά 20,2% «και έφτασε σχεδόν τα πέντε δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ».

 "Οι επιχειρηματίες εισέρχονται σε νέες αγορές και καταλαμβάνουν εξειδικευμένες θέσεις προϊόντων. 

Ενισχύονται οι υποδομές logistics και πληρωμών.

 Δημιουργεί προϋποθέσεις για περαιτέρω επέκταση της διμερούς συνεργασίας, πρωτίστως, στον εμπορικό και οικονομικό τομέα", είπε, προσθέτοντας ότι η δύο χώρες καθοδηγούνται από τα συμφέροντα των λαών τους.

https://tass.com/politics/1575665

Ο Άγιος Νεκτάριος για τον Ελληνισμό: Το ΜΝΗΜΕΙΩΔΕΣ κείμενο.

  Ο Άγιος Νεκτάριος για τον Ελληνισμό:  Το ΜΝΗΜΕΙΩΔΕΣ κείμενο. ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ ΠΕΝΤΑΠΟΛΕΩΣ. Ἑλληνικὴ φιλοσοφία.  Δυὸ λέξεις· ἀλλὰ λέξεις...