Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2023

Λουκασένκο: Η Λευκορωσία θα πολεμήσει μαζί με τη Ρωσία μόνο σε περίπτωση επιθετικότητας.

 Ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο.

ΜΙΝΣΚ, 16 Φεβρουαρίου. /TASS/.

 Ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο δήλωσε την ετοιμότητα της Λευκορωσίας να πολεμήσει μαζί με τη Ρωσία από τη δική της επικράτεια μόνο σε περίπτωση επίθεσης εναντίον της χώρας του, αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων BelTA.

«Είμαι έτοιμος να πολεμήσω μαζί με τους Ρώσους από το έδαφος της Λευκορωσίας μόνο σε μία περίπτωση: εάν τουλάχιστον ένας στρατιώτης έρθει στο έδαφος της Λευκορωσίας από εκεί (από την Ουκρανία - TASS) για να σκοτώσει τον λαό μου», είπε ο Λουκασένκο στα μέσα ενημέρωσης. Πέμπτη. «Αν διαπράξουν επιθετικότητα κατά της Λευκορωσίας, τα αντίποινα θα είναι πιο σοβαρά».

Προειδοποίησε ότι σε αυτή την περίπτωση «ο πόλεμος θα αποκτήσει εντελώς διαφορετικό χαρακτήρα».

Ο Λουκασένκο πρόσθεσε ότι αυτό δεν αφορά μόνο την Ουκρανία, αλλά και άλλους γείτονες. Τόνισε ότι οι Λευκορώσοι ήταν άνθρωποι με ειρήνη.

"Ξέρουμε πώς είναι ο πόλεμος. Δεν θέλουμε πόλεμο. Και δεν πρόκειται να στείλουμε τα στρατεύματά μας στο έδαφος της Ουκρανίας. Εκτός και αν διαπράξετε επιθετικότητα στο έδαφος της Λευκορωσίας από εκεί. Αυτή είναι η απάντησή μου. Δόθηκε πριν από πολύ καιρό», είπε.

Ο Λουκασένκο υπενθύμισε ότι η Ρωσία ήταν σύμμαχος της Λευκορωσίας και οι δύο χώρες είχαν μια κοινή στρατιωτική ομάδα, αλλά η Ρωσία δεν ζήτησε ποτέ «η Λευκορωσία να ξεκινήσει πόλεμο εναντίον της Ουκρανίας».

Σύμφωνα με τον Λουκασένκο, η Λευκορωσία παρείχε ασφάλεια στη Δύση. Ταυτόχρονα, παρέθεσε στοιχεία των μυστικών υπηρεσιών σύμφωνα με τα οποία η Δύση ήθελε να σύρει τη Λευκορωσία στον πόλεμο. Κυριολεκτικά το «ονειρευόταν», κάτι που θα επέτρεπε, λαμβάνοντας υπόψη το μήκος των συνόρων της Λευκορωσίας, να τεντώσει περαιτέρω την πρώτη γραμμή κατά άλλα 2.500 χιλιόμετρα, γεγονός που θα περιέπλεκε την κατάσταση.

"Προφανώς, ο υπολογισμός είναι σωστός. Αλλά στην πραγματικότητα, είναι ανόητος. Δεν θα σας δώσουμε ευκαιρία. Αν τολμήσετε να πατήσετε το πόδι σας στη γη μας, η απάντηση θα είναι τρομερή. Οι δυτικοί ξέρουν πώς θα είναι και ποια όπλα θα χρησιμοποιηθούν», είπε ο Λουκασένκο.

Υπενθύμισε ότι η Λευκορωσία διέθετε έναν στρατό 75.000 ατόμων σε καιρό ειρήνης, αλλά αν χρειαστεί, σε συνθήκες πολέμου θα μπορούσε να αυξηθεί σε μισό εκατομμύριο.

"Κανείς δεν θέλει πόλεμο. Εφόσον δεν υπάρχει επέκταση αυτής της επιθετικότητας σήμερα, ας διαπραγματευτούμε την ειρήνη", είπε. Ωστόσο, τόνισε ότι η Δύση και η Ουκρανία δεν ήταν ακόμη έτοιμες για κάτι τέτοιο αυτή τη στιγμή.

"Απλώς δεν είστε έτοιμοι. Θα ήταν μια τρομερή τραγωδία και καταστροφή για εσάς, αν ξεκινούσαν τώρα οι ειρηνευτικές συνομιλίες. Χρειάζεστε πόλεμο", είπε ο Λουκασένκο. Πρόσθεσε ότι η Δύση ήταν αυτή που έστελνε μισθοφόρους να πολεμήσουν στην Ουκρανία: ήδη περισσότεροι από 20.000 από αυτούς βρίσκονταν εκεί.

"Πόσους άνδρες έχει στείλει ο Λουκασένκο εκεί; Πόσους; Δεν έστειλε κανέναν. Ωστόσο, με κατηγορείτε. Δεν στέλνω άνδρες να πολεμήσουν εκεί και δεν πρόκειται να το κάνω", τόνισε ο πρόεδρος.

https://tass.com/world/1577239

Ο Άγιος Νεκτάριος για τον Ελληνισμό: Το ΜΝΗΜΕΙΩΔΕΣ κείμενο.

  Ο Άγιος Νεκτάριος για τον Ελληνισμό:  Το ΜΝΗΜΕΙΩΔΕΣ κείμενο. ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ ΠΕΝΤΑΠΟΛΕΩΣ. Ἑλληνικὴ φιλοσοφία.  Δυὸ λέξεις· ἀλλὰ λέξεις...