Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2023

Υπουργείο Εξωτερικών - Η Ρωσία σχεδιάζει να απαντήσει σε περίπτωση που η ΕΕ αποφασίσει να δώσει δεσμευμένα περιουσιακά στοιχεία στην Ουκρανία.

 Ο υφυπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Αλεξάντερ Γκρούσκο.

ΜΟΣΧΑ, 16 Φεβρουαρίου. /TASS/.

 Η Μόσχα, εάν χρειαστεί, θα απαντήσει στην πιθανή απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης να κατάσχει τα ρωσικά και να τα δώσει στην Ουκρανία, δήλωσε στους δημοσιογράφους την Πέμπτη ο Ρώσος αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Αλεξάντερ Γκρούσκο.

"Σίγουρα θα αξιολογήσουμε την κατάσταση και, εάν χρειαστεί, θα λάβουμε τα κατάλληλα μέτρα για την προστασία των νόμιμων συμφερόντων μας. 

Ωστόσο, αυτό που κάνει η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι εντελώς παράνομο και, παρεμπιπτόντως, πολλές χώρες εκεί έχουν αμφιβολίες για την επιτυχία αυτού εκστρατεία και είναι σύμφωνη με το διεθνές δίκαιο», σημείωσε απαντώντας σε ερώτηση του TASS σχετικά με το εάν η Μόσχα θα σκεφτόταν να λάβει αντίποινα σε περίπτωση που η ομάδα εργασίας της ΕΕ λάμβανε απόφαση να δεσμεύσει ρωσικά περιουσιακά στοιχεία υπέρ της Ουκρανίας.

«Είναι απολύτως σαφές σε κάθε δικηγόρο ότι όλα όσα έχει κάνει η ΕΕ - και όχι μόνο η ΕΕ - σε σχέση με τη Ρωσία είναι κατάφωρη παραβίαση του βασικού διεθνούς δικαίου», πρόσθεσε ο Γκρούσκο.

 Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών επεσήμανε ότι μόνο το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών είχε το δικαίωμα να επιβάλει κυρώσεις.

Η σουηδική Προεδρία του Συμβουλίου της Ευρώπης ανακοίνωσε νωρίτερα ότι η Επιτροπή των Μόνιμων Αντιπροσώπων της ΕΕ επικύρωσε την απόφαση την Τετάρτη για τη δημιουργία ειδικής ομάδας εργασίας για τη διερεύνηση της πιθανότητας παράδοσης ρωσικών περιουσιακών στοιχείων που κατασχέθηκαν ή δεσμεύθηκαν στην ΕΕ στην Ουκρανία.

https://tass.com/politics/1577269

Ο Άγιος Νεκτάριος για τον Ελληνισμό: Το ΜΝΗΜΕΙΩΔΕΣ κείμενο.

  Ο Άγιος Νεκτάριος για τον Ελληνισμό:  Το ΜΝΗΜΕΙΩΔΕΣ κείμενο. ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ ΠΕΝΤΑΠΟΛΕΩΣ. Ἑλληνικὴ φιλοσοφία.  Δυὸ λέξεις· ἀλλὰ λέξεις...