Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2023

Πούτιν - Μηνυμα στην Σερβια - "Στηρίζουμε τις προσπάθειές σας για την υπεράσπιση της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας και την επίλυση του ζητήματος του Κοσσυφοπεδίου".

 © Mikhail Klimentyev/Ρωσικό Προεδρικό Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών/TASS

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ, 14 Φεβρουαρίου. /TASS/.

 Η Ρωσία εκτιμά ιδιαίτερα την ισορροπημένη εξωτερική πολιτική του Βελιγραδίου υπό περίπλοκες διεθνείς συνθήκες, δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν σε τηλεγράφημα προς τον Σέρβο ομόλογό του, Αλεξάνταρ Βούτσιτς, που εστάλη με την ευκαιρία της Ημέρας του Κράτους της Σερβίας.

Σύμφωνα με την υπηρεσία Τύπου του Σέρβου ηγέτη, το τηλεγράφημα παρουσιάστηκε στον Βούτσιτς από τον Ρώσο πρεσβευτή στο Βελιγράδι, Αλεξάντερ Μποτσάν-Καρτσένκο, την Τρίτη.

"Παρακαλώ δεχθείτε ειλικρινείς χαιρετισμούς με την ευκαιρία της εθνικής εορτής της χώρας σας, Ημέρα του Κράτους.

 Η Σερβία είναι ο σημαντικός και αξιόπιστος εταίρος της Ρωσίας. 

Εκτιμούμε πολύ την ισορροπημένη πορεία εξωτερικής πολιτικής που ακολουθεί το Βελιγράδι υπό τις τρέχουσες περίπλοκες διεθνείς συνθήκες.

 Υποστηρίζουμε τις προσπάθειές σας για την υπεράσπιση την εδαφική ακεραιότητα της χώρας και την επίλυση του ζητήματος του Κοσσυφοπεδίου.

Είμαι πεπεισμένος ότι η περαιτέρω ανάπτυξη της ρωσο-σερβικής στρατηγικής εταιρικής σχέσης ανταποκρίνεται πλήρως στα συμφέροντα των αδελφικών μας λαών», ανέφερε το τηλεγράφημα.

«Σας εύχομαι ειλικρινά καλή υγεία και επιτυχία καθώς και ευημερία και ευημερία σε όλους τους Σέρβους πολίτες», είπε ο Ρώσος ηγέτης.

Η Ημέρα του Κράτους γιορτάζεται στη Σερβία στις 15 και 16 Φεβρουαρίου σε ανάμνηση της Πρώτης Σερβικής Εξέγερσης (1804-1813) που ξεκίνησε τον αγώνα της χώρας για ανεξαρτησία από την Οθωμανική Αυτοκρατορία. 

Το πρώτο σύνταγμα της Σερβίας εγκρίθηκε στις 15 Φεβρουαρίου 1835.

https://tass.com/politics/1576095

Ο Άγιος Νεκτάριος για τον Ελληνισμό: Το ΜΝΗΜΕΙΩΔΕΣ κείμενο.

  Ο Άγιος Νεκτάριος για τον Ελληνισμό:  Το ΜΝΗΜΕΙΩΔΕΣ κείμενο. ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ ΠΕΝΤΑΠΟΛΕΩΣ. Ἑλληνικὴ φιλοσοφία.  Δυὸ λέξεις· ἀλλὰ λέξεις...