Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2023

Ο Ισραηλινός ΥΠΕΞ επισκέπτεται το Κίεβο καθώς αυξάνεται η πίεση για στρατιωτική βοήθεια....

KYIV, Ουκρανία (AP) — Ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ έφτασε στο Κίεβο την Πέμπτη 16 -2- 2023 .

Ειναι η πρώτη δημόσια επίσκεψη στην πρωτεύουσα της Ουκρανίας από ανώτερο ισραηλινό αξιωματούχο από την εισβολή της Ρωσίας πέρυσι.

Η επίσκεψη του Έλι Κοέν έγινε λίγο πριν από την πρώτη επέτειο της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία και καθώς τα δυτικά έθνη επιδιώκουν να αυξήσουν τη βοήθεια προς τη χώρα.

Από το ξέσπασμα του πολέμου, το Ισραήλ έχει κάνει ένα τεντωμένο σκοινί ανάμεσα στην παροχή βοήθειας στην Ουκρανία και στην αποφυγή τριβών με τη Ρωσία, με την οποία έχει στρατηγικά περιφερειακά συμφέροντα. 

Σε αντίθεση με άλλες δυτικές χώρες, το Ισραήλ δεν έχει επιβάλει κυρώσεις στη Ρωσία ή σε Ρώσους αξιωματούχους, δεν μοιράστηκε πληροφορίες ούτε προμήθευσε στην Ουκρανία όπλα. 

Παρείχε ανθρωπιστική υποστήριξη στην Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένου ενός νοσοκομείου.

Ο Κοέν επρόκειτο να συναντηθεί με τον Ουκρανό Πρόεδρο Volodymyr Zelenskyy καθώς και με ανώτερους Ουκρανούς αξιωματούχους και ηγέτες της εβραϊκής κοινότητας της χώρας στο πλαίσιο του σύντομου ταξιδιού.

Δεν ήταν σαφές εάν ο Κοέν θα ανακοίνωνε μεγαλύτερη βοήθεια στην Ουκρανία κατά την αστραπιαία επίσκεψή του ή εάν η επίσκεψη σηματοδοτεί μεγαλύτερη ισραηλινή δέσμευση στο μέλλον.

«Είμαστε εδώ σε μια σημαντική επίσκεψη αλληλεγγύης με το ουκρανικό έθνος, το οποίο σίγουρα πέρασε πολύ δύσκολες στιγμές τον περασμένο χρόνο», είπε ο Κοέν κατά τη διάρκεια επίσκεψης σε μνημείο ομαδικού τάφου στην Μπούχα, έξω από το Κίεβο. Είπε ότι το Ισραήλ υποστήριξε την Ουκρανία και παρείχε ανθρωπιστική βοήθεια, και θα συνεχίσει να το κάνει.

https://apnews.com/article/russia-ukraine-israel-f04f0a67b69a1e7fad785016fa129503?taid=63edf2aa0b4e1a0001785b23&utm_campaign=TrueAnthem&utm_medium=AP&utm_source=Twitter

Ο Άγιος Νεκτάριος για τον Ελληνισμό: Το ΜΝΗΜΕΙΩΔΕΣ κείμενο.

  Ο Άγιος Νεκτάριος για τον Ελληνισμό:  Το ΜΝΗΜΕΙΩΔΕΣ κείμενο. ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ ΠΕΝΤΑΠΟΛΕΩΣ. Ἑλληνικὴ φιλοσοφία.  Δυὸ λέξεις· ἀλλὰ λέξεις...