Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2023

Η Ουκρανία θα είχε εξαφανίσει το Ντονμπάς πέρυσι, αν δεν είχε παρέμβει η Ρωσία.

 Ο πρεσβευτής του LPR στη Μόσχα Ροντιόν Μίροσνικ.

ΜΟΣΧΑ, 17 Φεβρουαρίου. /TASS/.

 Η Ουκρανία θα είχε ισοπεδώσει τις δημοκρατίες του Ντονμπάς πριν από ένα χρόνο, αν η Ρωσία δεν είχε επέμβει εγκαίρως αναγνωρίζοντας τις Λουγκάνσκ και τις Λαϊκή Δημοκρατία του Ντόνετσκ και ξεκινώντας την ειδική στρατιωτική της επιχείρηση, δήλωσε την Παρασκευή ο πρώην πρεσβευτής του LPR στη Μόσχα Ροντιόν Μίροσνικ.

"Ακριβώς πριν από ένα χρόνο, το ουκρανικό καθεστώς ξεκίνησε προετοιμασίες πυροβολικού πριν επιτεθεί στο Ντονμπάς! Μια ομάδα 150.000 στρατιωτών, οπλισμένη και εκπαιδευμένη από το ΝΑΤΟ, ετοιμαζόταν να σαρώσει το Ντονμπάς. 

Και αν δεν ήταν η απόφαση της Ρωσίας να ξεκινήσει μια ειδική στρατιωτική επιχείρηση , απλώς θα είχαμε ισοπεδωθεί», έγραψε στο κανάλι του στο Telegram για την επέτειο της έναρξης της κλιμάκωσης της κατάστασης στο Ντονμπάς, «και ούτε ο ΟΗΕ ούτε ο ΟΑΣΕ θα το είχαν προσέξει».

Ο Miroshnik υπενθύμισε ότι από τις 17 έως τις 24 Φεβρουαρίου, όταν η Ρωσική Ομοσπονδία ξεκίνησε την ειδική στρατιωτική της επιχείρηση, οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις εκτόξευσαν 551 οβίδες στο έδαφος του LPR. Εκείνη την εποχή, υπενθύμισε, «700-800 φυσίγγια την ημέρα πετούσαν στη δημοκρατία». 

Υπήρξαν προσπάθειες διάρρηξης της άμυνας, καθώς και θύματα μεταξύ αμάχων.

Επίσης την Παρασκευή, ο Miroshnik επέστησε την προσοχή στο γεγονός ότι πριν από ένα χρόνο, ούτε οι εγγυητές (των συμφωνιών του Μινσκ) - Γαλλία και Γερμανία - ούτε η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ είχαν αναγκάσει το Κίεβο να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις του. Εκείνη την εποχή, οι δημοκρατίες κατάλαβαν ότι το ρολόι χτυπούσε καθώς ο ουκρανικός στρατός μπορούσε να εξαλείψει τις πόλεις της ΛΔΚ και του LPR, οπότε ξεκίνησε η έκτακτη εκκένωση.

«Αλλά ο κόσμος προτιμά να μην το δει αυτό και αρχίζει να μετράει από τις 24 Φεβρουαρίου», επεσήμανε.

https://tass.com/politics/1577709

Ο Άγιος Νεκτάριος για τον Ελληνισμό: Το ΜΝΗΜΕΙΩΔΕΣ κείμενο.

  Ο Άγιος Νεκτάριος για τον Ελληνισμό:  Το ΜΝΗΜΕΙΩΔΕΣ κείμενο. ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ ΠΕΝΤΑΠΟΛΕΩΣ. Ἑλληνικὴ φιλοσοφία.  Δυὸ λέξεις· ἀλλὰ λέξεις...