Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2023

Ο Αμερικανός ερευνητής δημοσιογράφος Hersh πιστεύει ότι το στοίχημα στη νίκη της Ουκρανίας είναι «αυτοκτονικό».

 © Ρωσικό Υπουργείο Άμυνας/TASS

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ, 18 Φεβρουαρίου. /TASS/. 

Οι ελπίδες της αμερικανικής κυβέρνησης για νίκη της Ουκρανίας στη σύγκρουση με τη Ρωσία είναι «αυτοκτονικές», δήλωσε ο Αμερικανός δημοσιογράφος ερευνητής Seymour Hersh σε συνέντευξή του στην πύλη Consortium News .

"Ήταν αυτοκτονικό να πιστεύεις ότι μπορείς να κερδίσεις αυτόν τον πόλεμο, ότι η Ουκρανία μπορεί να κερδίσει αυτόν τον πόλεμο. Απλώς υπάρχει πάρα πολλή διαφθορά. 

Αυτή ήταν μια πολύ, πολύ κακή απόφαση. 

Θα έπρεπε να πιέζουμε για την ειρήνη, θα έπρεπε να είχαμε κάνει μια συμφωνία." είπε ο Χερς, ο οποίος νωρίτερα δημοσίευσε τα ευρήματά του σχετικά με τις εκρήξεις που στόχευαν τους αγωγούς Nord Stream και Nord Stream 2 της Ρωσίας.

"Είναι απλώς ανόητο να μην διαβεβαιώσουμε αμέσως τη ρωσική κυβέρνηση ότι δεν μας ενδιέφερε να γίνει η Ουκρανία μέλος του ΝΑΤΟ. 

Το ΝΑΤΟ δεν ήθελε την Ουκρανία ούτως ή άλλως λόγω της διαφθοράς.

 Έγιναν τόσα πολλά άσχημα λάθη.

 Είναι αδύνατο να πιστέψουμε πόσο ανόητη ήταν αυτή η ηγεσία. <…> Και μετά μένουν στον πόλεμο», είπε.

Στις 8 Φεβρουαρίου, ο Hersh έγραψε σε ένα άρθρο, επικαλούμενος πηγές, ότι δύτες του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ είχαν τοποθετήσει εκρηκτικούς μηχανισμούς κάτω από τους αγωγούς φυσικού αερίου Nord Stream 1 και 2 υπό την κάλυψη της άσκησης BALTOPS τον Ιούνιο του 2022 και οι Νορβηγοί ενεργοποίησαν τις βόμβες τρεις μήνες αργότερα.

 Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο, την απόφαση για τη διεξαγωγή της επιχείρησης έλαβε προσωπικά ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, μετά από εννέα μήνες συζητήσεων με ειδικούς σε θέματα ασφάλειας του Λευκού Οίκου.

 Η εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου Αντριέν Γουάτσον δήλωσε σε σχόλιο στο TASS ότι ο λογαριασμός του Χερς ήταν εντελώς ψευδής και πλήρης φαντασία.

https://tass.com/world/1578259


Ο Άγιος Νεκτάριος για τον Ελληνισμό: Το ΜΝΗΜΕΙΩΔΕΣ κείμενο.

  Ο Άγιος Νεκτάριος για τον Ελληνισμό:  Το ΜΝΗΜΕΙΩΔΕΣ κείμενο. ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ ΠΕΝΤΑΠΟΛΕΩΣ. Ἑλληνικὴ φιλοσοφία.  Δυὸ λέξεις· ἀλλὰ λέξεις...