Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2023

Μολδαβία - Η αντιπολίτευση κατηγορεί την Πρόεδρο Sandu ότι επιδιώκει να παρασύρει τη Μολδαβία σε σύγκρουση στην Ουκρανία.Το μπλοκ της αντιπολίτευσης κατηγόρησε τις αρχές ότι προσπάθησαν να παρασύρουν τη συνταγματικά ουδέτερη Μολδαβία στην ένοπλη σύγκρουση στην Ουκρανία.

Η Πρόεδρος της Μολδαβίας Maia Sandu

ΚΙΣΙΝΑΟΥ, 13 Φεβρουαρίου. /TASS/.

 Το αντιπολιτευόμενο Μπλοκ Κομμουνιστών και Σοσιαλιστών της Μολδαβίας επέκρινε τις δηλώσεις της προέδρου Maia Sandu για την απειλή αποσταθεροποίησης στη χώρα ως ανεύθυνες.

«Το Μπλοκ Κομμουνιστών και Σοσιαλιστών καταδικάζει τον ισχυρισμό της Προέδρου Μάγια Σαντού κατά τη διάρκεια ενημέρωσης στις 13 Φεβρουαρίου 2023, όπου δήλωσε ότι η Ρωσία φέρεται να σχεδιάζει κρατικό πραξικόπημα και αποσταθεροποίηση στη Μολδαβία που περιλαμβάνει «δολιοφθορείς με στρατιωτική εκπαίδευση»», ανέφερε σε ανακοίνωσή της. αναρτήθηκε τη Δευτέρα στην ιστοσελίδα του Κόμματος των Σοσιαλιστών.

Οι συντάκτες της δήλωσης ζήτησαν από τις ειδικές υπηρεσίες να δημοσιοποιήσουν στοιχεία για τέτοια σχέδια.

«Διαφορετικά, τέτοιες δηλώσεις θα θεωρηθούν πρόκληση με στόχο να σύρουν τη Μολδαβία στην ένοπλη σύγκρουση, να πυροδοτήσουν την ένταση στην κοινωνία, να εκφοβίσουν την αντιπολίτευση και να ενισχύσουν την πολιτική δίωξη όλων όσων έχουν διαφορετικές απόψεις», αναφέρει το έγγραφο.

Νωρίτερα την ίδια ημέρα, ο Sandu είπε ότι οι ειδικές υπηρεσίες της Μολδαβίας βρήκαν στοιχεία που επιβεβαιώνουν την προειδοποίηση του Ουκρανού προέδρου Βλαντιμίρ Ζελένσκι ότι η Ρωσία σχεδιάζει να αποσταθεροποιήσει την κατάσταση στη Μολδαβία. 

Σύμφωνα με την Sandu, οι περσινές διαμαρτυρίες της αντιπολίτευσης στη χώρα και η τρέχουσα ενεργειακή κρίση πηγάζουν από τέτοια σχέδια.

Το μπλοκ της αντιπολίτευσης κατηγόρησε τις αρχές ότι προσπάθησαν να παρασύρουν τη συνταγματικά ουδέτερη Μολδαβία στην ένοπλη σύγκρουση στην Ουκρανία.

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε νωρίτερα ότι η Δύση αντιμετωπίζει τη Μολδαβία ως «μια άλλη Ουκρανία». 

Ο υπουργός σημείωσε ότι η Σαντού «είναι πρόθυμη να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ» και είναι έτοιμη για ενοποίηση με τη Ρουμανία

Τόνισε ότι η Μολδαβία είναι μια χώρα που η Δύση «επιδιώκει να μετατρέψει σε άλλη μια αντιρωσική».

https://tass.com/world/1575703

Ο Άγιος Νεκτάριος για τον Ελληνισμό: Το ΜΝΗΜΕΙΩΔΕΣ κείμενο.

  Ο Άγιος Νεκτάριος για τον Ελληνισμό:  Το ΜΝΗΜΕΙΩΔΕΣ κείμενο. ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ ΠΕΝΤΑΠΟΛΕΩΣ. Ἑλληνικὴ φιλοσοφία.  Δυὸ λέξεις· ἀλλὰ λέξεις...