Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2023

Ο αρχηγός Άμυνας των ΗΠΑ - Το ΝΑΤΟ πρέπει να ενσωματώσει και να συγχρονίσει την υποστήριξή του προς το Κίεβο, δήλωσε ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Λόιντ Όστιν σε συνεδρίαση των υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες την Τρίτη.

 Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Λόιντ Όστιν

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ, 14 Φεβρουαρίου. /TASS/. 

Το ΝΑΤΟ πρέπει να ενσωματώσει και να συγχρονίσει την υποστήριξή του προς το Κίεβο, δήλωσε ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Λόιντ Όστιν σε συνεδρίαση των υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες την Τρίτη.

"Στόχος μας δεν είναι μόνο να παρέχουμε εξοπλισμό. Είναι να παρέχουμε πλήρεις και διαρκείς δυνατότητες.

 Έτσι σήμερα, θα συνεχίσουμε να μιλάμε για την ενσωμάτωση και τον συγχρονισμό της υποστήριξής μας, ώστε η Ουκρανία να έχει αξιόπιστες μαχητικές ικανότητες. <...>

 Θα  συζητήσουμε πρωτοβουλίες βιομηχανικής βάσης που θα βοηθήσουν στη διατήρηση της υποστήριξής μας στην Ουκρανία μακροπρόθεσμα», επεσήμανε ο Όστιν.

"Μια κοινοπραξία χωρών - συμπεριλαμβανομένης της Γερμανίας, της Πολωνίας, του Καναδά, της Πορτογαλίας, της Ισπανίας, της Νορβηγίας, της Δανίας και της Ολλανδίας - συνεργάζονται για να παράσχουν άρματα μάχης Leopard στην Ουκρανία", δήλωσε ο Όστιν.

 «Η Ουκρανία δεσμεύεται να διασφαλίσει ότι ο εξοπλισμός που παρέχουμε θα φτάσει στους υπερασπιστές της Ουκρανίας στην πρώτη γραμμή», πρόσθεσε.

Στις 20 Ιανουαρίου, η Ομάδα Επαφής για την Άμυνα της Ουκρανίας πραγματοποίησε συνάντηση στην αεροπορική βάση Ramstein στη Γερμανία. 

Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα δήλωσε ότι η συνάντηση επιβεβαίωσε την αποφασιστικότητα της Δύσης να κλιμακώσει περαιτέρω τη σύγκρουση στην Ουκρανία.

https://tass.com/world/1576079

Ο Άγιος Νεκτάριος για τον Ελληνισμό: Το ΜΝΗΜΕΙΩΔΕΣ κείμενο.

  Ο Άγιος Νεκτάριος για τον Ελληνισμό:  Το ΜΝΗΜΕΙΩΔΕΣ κείμενο. ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ ΠΕΝΤΑΠΟΛΕΩΣ. Ἑλληνικὴ φιλοσοφία.  Δυὸ λέξεις· ἀλλὰ λέξεις...