Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2023

Η Κίνα επαινεί ιδιαίτερα τα λόγια του Λαβρόφ για τις άνευ προηγουμένου σχέσεις Μόσχας-Πεκίνου.

 Ο εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών Wang Wenbin

ΠΕΚΙΝΟ, 16 Φεβρουαρίου. /TASS/. 

Το Πεκίνο εκτιμά ιδιαίτερα τα λόγια του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ για το άνευ προηγουμένου επίπεδο εμπιστοσύνης μεταξύ Ρωσίας και Κίνας, δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της χώρας Wang Wenbin σε ενημέρωση την Πέμπτη.

«Η Κίνα επαινεί θερμά τα θετικά σχόλια του [Ρώσου] Υπουργού Εξωτερικών Λαβρόφ για τις σχέσεις Κίνας-Ρωσίας», δήλωσε ο Γουάνγκ Γουένμπιν.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι σχέσεις Κίνας-Ρωσίας συνεχίζουν να αναπτύσσονται σταθερά και υγιή, η πολιτική αμοιβαία εμπιστοσύνη μεταξύ των δύο χωρών βαθαίνει και η συνεργασία σε διάφορους τομείς αναπτύσσεται σταθερά.

Χαρακτήρισε τον στρατηγικό συντονισμό μεταξύ Μόσχας και Πεκίνου ως «στενό και αποτελεσματικό».

Ο Wang Wenbin επεσήμανε επίσης ότι η Ρωσία και η Κίνα προώθησαν την ανάπτυξη ενός πολυπολικού κόσμου και τον εκδημοκρατισμό των διεθνών σχέσεων.

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε σε κυβερνητική ώρα στην Κρατική Δούμα την Τετάρτη ότι οι σχέσεις μεταξύ Μόσχας και Πεκίνου έχουν φτάσει σε ένα άνευ προηγουμένου επίπεδο εμπιστοσύνης και εδραιώνουν τη βάση του πολυπολικού κόσμου που σχηματίζεται. 

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι δεσμοί εξωτερικής πολιτικής μεταξύ Μόσχας και Πεκίνου εδραίωσαν τα θεμέλια της αναδυόμενης πολυκεντρικής αρχιτεκτονικής και χρησίμευσαν ως εξισορροπητικός, σταθεροποιητικός παράγοντας στις παγκόσμιες υποθέσεις.

https://tass.com/world/1577181

Ο Άγιος Νεκτάριος για τον Ελληνισμό: Το ΜΝΗΜΕΙΩΔΕΣ κείμενο.

  Ο Άγιος Νεκτάριος για τον Ελληνισμό:  Το ΜΝΗΜΕΙΩΔΕΣ κείμενο. ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ ΠΕΝΤΑΠΟΛΕΩΣ. Ἑλληνικὴ φιλοσοφία.  Δυὸ λέξεις· ἀλλὰ λέξεις...