Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2023

Ο Raisi βλέπει την προθυμία της Κίνας να βοηθήσει το Ιράν να ενταχθεί στους BRICS.

 Ο Ιρανός Πρόεδρος Ebrahim Raisi

ΤΕΧΡΑΝΗ, 16 Φεβρουαρίου. /TASS/.

 Η Κίνα σκοπεύει να διευκολύνει την ένταξη του Ιράν στην ομάδα BRICS (Βραζιλία, Ρωσία, Ινδία, Κίνα, Νότια Αφρική), δήλωσε ο Ιρανός πρόεδρος Ebrahim Raisi σε συνέντευξη Τύπου μετά την επίσκεψή του στην Κίνα την Πέμπτη στο αεροδρόμιο Mehrabad.

«Είδαμε την προθυμία της Κίνας να βοηθήσει την Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν να ενταχθεί στους BRICS και ο υπουργός Εξωτερικών θα παρακολουθήσει στενά το θέμα, ώστε η χώρα μας να μπορέσει να επωφεληθεί από τις δυνατότητες ένταξης σε αυτόν τον διαπεριφερειακό οργανισμό», ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων Tasnim . είπε ο πρόεδρος.

Ο πρόεδρος αξιολόγησε την επίσκεψή του στη ΛΔΚ ως επιτυχημένη και γόνιμη.

 Κατά την επίσκεψη υπεγράφησαν είκοσι μνημόνια συνεργασίας στους τομείς του εμπορίου, της οικονομίας, της ενέργειας, της επιστήμης και της τεχνολογίας. 

Οι δύο χώρες συμφώνησαν ότι η διμερής συνεργασία θα συνοδεύεται από μεταφορά τεχνολογίας.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο, το ταξίδι συνάδει με τον σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει το Ιράν στην ασφάλεια, την οικονομία και το εμπόριο.

Η επίσκεψη του Ιρανού προέδρου στο Πεκίνο πραγματοποιήθηκε από τις 14 έως τις 16 Φεβρουαρίου μετά από πρόσκληση του Κινέζου προέδρου Σι Τζινπίνγκ.

https://tass.com/world/1577335

Ο Άγιος Νεκτάριος για τον Ελληνισμό: Το ΜΝΗΜΕΙΩΔΕΣ κείμενο.

  Ο Άγιος Νεκτάριος για τον Ελληνισμό:  Το ΜΝΗΜΕΙΩΔΕΣ κείμενο. ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ ΠΕΝΤΑΠΟΛΕΩΣ. Ἑλληνικὴ φιλοσοφία.  Δυὸ λέξεις· ἀλλὰ λέξεις...