Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2022

Ρώσος διπλωμάτης επικρίνει την ομιλία του Μπάιντεν στον ΟΗΕ

 ΜΟΣΧΑ, 22 Σεπτεμβρίου. /TASS/. Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, αιχμαλώτισε την ομιλία του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν στην 77η σύνοδο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, όπου παρέπεμψε εσφαλμένα τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν.

"Όσον αφορά την ομιλία του προέδρου των ΗΠΑ, νομίζω ότι ήταν εντελώς ακατάλληλο το πώς ξεκίνησε και το πώς έγινε mainstream, αφού πλαισιώθηκε γύρω από τη χώρα μας. Το θέμα είναι ότι ξεκίνησε αναφέροντας δήθεν τον πρόεδρο της Ρωσίας. Απέδωσε παρατηρήσεις στον ο Ρώσος πρόεδρος ότι η χώρα μας απειλούσε τον κόσμο με πυρηνικά όπλα», είπε στο τηλεοπτικό κανάλι Soloviev Live την Πέμπτη.

Ο διπλωμάτης σημείωσε ότι μια τέτοια στάση ήταν "προπαγανδιστικός δεσμός, που επιβλήθηκε στην κοινωνία παρά τα όσα στην πραγματικότητα ειπώθηκαν". "Και, δυστυχώς, έτσι ακριβώς παρουσιάζεται αυτή η στάση και πάλι στα δυτικά μέσα ενημέρωσης. Και ο πρόεδρος των ΗΠΑ μόλις επιβεβαίωσε αυτό που περιστρέφεται στα αμερικανικά ΜΜΕ", πρόσθεσε.

Νωρίτερα, ο Μπάιντεν επέμεινε ότι η Μόσχα διατύπωσε «αποκρουστικές πυρηνικές απειλές κατά της Ευρώπης» και επέδειξε «μια απερίσκεπτη περιφρόνηση για τις ευθύνες του καθεστώτος μη διάδοσης». Τούτου λεχθέντος, υποστήριξε ότι «ένας πυρηνικός πόλεμος δεν μπορεί να κερδηθεί και δεν πρέπει ποτέ να διεξαχθεί». Επιπλέον, ο Μπάιντεν υποσχέθηκε ότι οι ΗΠΑ είναι έτοιμες να λάβουν «κρίσιμα μέτρα ελέγχου των όπλων» ανεξάρτητα από την παγκόσμια κατάσταση.

Στις 21 Σεπτεμβρίου, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν υποστήριξε πρόταση του Υπουργείου Άμυνας και του Γενικού Επιτελείου για πανελλαδική μερική κινητοποίηση και υπέγραψε το σχετικό διάταγμα. Επεσήμανε σε τηλεοπτικό διάγγελμα προς το έθνος ότι η γραμμή επαφής στη ζώνη της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης της Ρωσίας εκτείνεται "πάνω από 1.000 χιλιόμετρα" και ότι οι συμμαχικές δυνάμεις πολεμούν "όχι μόνο κατά των νεοναζιστικών μονάδων, αλλά στην πραγματικότητα κατά των ολόκληρη η πολεμική μηχανή της συλλογικής Δύσης», που απειλούσε την ίδια την ύπαρξη της Ρωσίας. Ο Πούτιν τόνισε επίσης ότι η Ρωσία είναι έτοιμη να χρησιμοποιήσει όλα τα δυνατά μέσα για να υπερασπιστεί την εδαφική της ακεραιότητα και τον λαό της.

https://tass.com/politics/1511553

Ο Άγιος Νεκτάριος για τον Ελληνισμό: Το ΜΝΗΜΕΙΩΔΕΣ κείμενο.

  Ο Άγιος Νεκτάριος για τον Ελληνισμό:  Το ΜΝΗΜΕΙΩΔΕΣ κείμενο. ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ ΠΕΝΤΑΠΟΛΕΩΣ. Ἑλληνικὴ φιλοσοφία.  Δυὸ λέξεις· ἀλλὰ λέξεις...