Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2022

Το ΝΑΤΟ θεωρεί το περιστατικό στο Nord Stream ως αποτέλεσμα πράξεων δολιοφθοράς με βάση τις διαθέσιμες αναφορές Η εταιρεία Nord Stream AG ανέφερε νωρίτερα ότι τρία νήματα των υπεράκτιων αγωγών φυσικού αερίου Nord Stream 1 και 2 υπέστησαν άνευ προηγουμένου ζημιά τη Δευτέρα.

 © AP Photo/Olivier Matthys

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ, 29 Σεπτεμβρίου. /TASS/. Τα μέλη του ΝΑΤΟ ανησυχούν για τα επεισόδια στους αγωγούς φυσικού αερίου Nord Stream 1 και 2, τα οποία φαίνεται να είναι αποτέλεσμα πράξεων δολιοφθοράς, ανέφερε το ΝΑΤΟ σε δήλωση την Πέμπτη.

"Η ζημιά στους αγωγούς Nord Stream 1 και Nord Stream 2 σε διεθνή ύδατα στη Βαλτική Θάλασσα προκαλεί βαθιά ανησυχία. Όλες οι διαθέσιμες επί του παρόντος πληροφορίες δείχνουν ότι αυτό είναι αποτέλεσμα εσκεμμένων, απερίσκεπτων και ανεύθυνων πράξεων δολιοφθοράς. Αυτές οι διαρροές προκαλούν κινδύνους για τη ναυτιλία και σημαντική περιβαλλοντική ζημία. Υποστηρίζουμε τις έρευνες που βρίσκονται σε εξέλιξη για τον προσδιορισμό της προέλευσης της ζημίας», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

«Εμείς, ως Σύμμαχοι, έχουμε δεσμευτεί να προετοιμαστούμε, να αποτρέψουμε και να υπερασπιστούμε ενάντια στην καταναγκαστική χρήση ενέργειας και άλλων υβριδικών τακτικών από κρατικούς και μη κρατικούς παράγοντες. », προστίθεται στο έγγραφο.

Η εταιρεία Nord Stream AG ανέφερε νωρίτερα ότι τρία νήματα των υπεράκτιων αγωγών φυσικού αερίου Nord Stream 1 και 2 υπέστησαν άνευ προηγουμένου ζημιά τη Δευτέρα. Ο εκπρόσωπος του Ρώσου Προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε ότι η Μόσχα «ανησυχεί βαθιά για τα νέα» και δεν απέκλεισε ότι η λειτουργία των αγωγών θα μπορούσε να είχε διακοπεί από μια πράξη δολιοφθοράς. Σουηδοί σεισμολόγοι ανέφεραν αργότερα ότι δύο εκρήξεις καταγράφηκαν κατά μήκος των αγωγών Nord Stream τη Δευτέρα. Η Σουηδική Ακτοφυλακή ανακάλυψε άλλη μια διαρροή αερίου από τους αγωγούς την Πέμπτη.

https://tass.com/world/1515147

Ο Άγιος Νεκτάριος για τον Ελληνισμό: Το ΜΝΗΜΕΙΩΔΕΣ κείμενο.

  Ο Άγιος Νεκτάριος για τον Ελληνισμό:  Το ΜΝΗΜΕΙΩΔΕΣ κείμενο. ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ ΠΕΝΤΑΠΟΛΕΩΣ. Ἑλληνικὴ φιλοσοφία.  Δυὸ λέξεις· ἀλλὰ λέξεις...