Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2022

Τα περιστατικά του Nord Stream μπορεί να οδηγήσουν σε πόλεμο, προειδοποιεί ο Τραμπ.Ο πολιτικός έγραψε στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Truth Social ότι ενώ όλοι «μιλούσαν για τον μεγάλο τυφώνα που βαραίνει στη Φλόριντα», η κατάσταση γύρω από τους αγωγούς φυσικού αερίου θα μπορούσε να έχει πιο σοβαρές συνέπειες.

 Ντόναλντ Τραμπ

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ, 29 Σεπτεμβρίου. /TASS/. Το «δολιοφθορά» που προκάλεσε ζημιές στους αγωγούς φυσικού αερίου Nord Stream 1 και 2 μπορεί να οδηγήσει σε κλιμάκωση ή ακόμη και πόλεμο, προειδοποίησε την Τετάρτη ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.

Ο πολιτικός έγραψε στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Truth Social ότι ενώ όλοι «μιλούσαν για τον μεγάλο τυφώνα που βαραίνει τη Φλόριντα», η κατάσταση γύρω από τους αγωγούς φυσικού αερίου θα μπορούσε να έχει πιο σοβαρές συνέπειες.

«Ίσως ένα πολύ πιο σημαντικό γεγονός μακροπρόθεσμα ήταν η ανακοίνωση ότι οι αγωγοί Nord Stream 1 και 2 θα εξέλθουν από τη Ρωσία (το οποίο έφερα στην προσοχή του κόσμου ως Πρόεδρος όταν εξήγησα πόσο ακρωτηριαστική θα μπορούσε να είναι η εξάρτηση από αυτόν για τη Γερμανία και άλλα μέρη της Ευρώπης. Όλοι γέλασαν εκείνη την εποχή, αλλά δεν γελάνε πια!) έχει σαμποταριστεί. Αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε μεγάλη κλιμάκωση ή πόλεμο!». επέμεινε ο Τραμπ.

Την Πέμπτη, η εφημερίδα Svenska Dagbladet ανέφερε, επικαλούμενη αξιωματούχο της Σουηδικής ακτοφυλακής, ότι εντοπίστηκε τέταρτη διαρροή αερίου στους κατεστραμμένους αγωγούς Nord Stream 1 και 2.

Διαρροή αγωγών

Καταγράφηκαν τρεις διαρροές στους αγωγούς φυσικού αερίου Nord Stream 1 και 2 μέσα σε αρκετές ώρες. Το πρώτο εντοπίστηκε κατά μήκος του Nord Stream 2 κοντά στο νησί Bornholm της Δανίας και οι άλλες δύο διαρροές ανακαλύφθηκαν στη συνέχεια. Η Υπηρεσία Ενέργειας της Δανίας ανέφερε ότι είχε εκροεί μεγάλη ποσότητα φυσικού αερίου. Τα αεροσκάφη και τα σκάφη έλαβαν οδηγίες να παραμείνουν τουλάχιστον πέντε μίλια μακριά από τον τόπο του συμβάντος. Αργότερα, Σουηδοί σεισμολόγοι δήλωσαν ότι δύο εκρήξεις καταγράφηκαν κατά μήκος των διαδρομών και των δύο αγωγών τη Δευτέρα.

Η Nord Stream AG είπε ότι η ζημιά σε τρεις υπεράκτιες γραμμές του συστήματος αγωγών φυσικού αερίου Nord Stream ήταν άνευ προηγουμένου και ότι ήταν δύσκολο να πούμε πότε θα μπορούσαν να επισκευαστούν οι αγωγοί.

Ο εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε ότι δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο δολιοφθοράς ως αιτία για τη ζημιά που σημειώθηκε στους αγωγούς Nord Stream.

https://tass.com/world/1515017

Ο Άγιος Νεκτάριος για τον Ελληνισμό: Το ΜΝΗΜΕΙΩΔΕΣ κείμενο.

  Ο Άγιος Νεκτάριος για τον Ελληνισμό:  Το ΜΝΗΜΕΙΩΔΕΣ κείμενο. ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ ΠΕΝΤΑΠΟΛΕΩΣ. Ἑλληνικὴ φιλοσοφία.  Δυὸ λέξεις· ἀλλὰ λέξεις...